Σήμερα στις 12:00 το μεσημέρι θα οδηγηθούν ενώπιον του μονομελούς πλημμελειοδικείου Αλεξανδρούπολης οι οκτώ Τούρκοι στρατιωτικοί, μετά τη λήξη της τριήμερης αναβολής που ζήτησαν.

Οι Τούρκοι αξιωματικοί, οι οποίοι έχουν μεταφερθεί στην Καβάλα, αντιμετωπίζουν κατηγορίες πλημμεληματικού χαρακτήρα και συγκεκριμένα την παράνομη είσοδο στη χώρα, την ηθική αυτουργία σε παράνομη πτήση και την εκτέλεση παράνομης πτήσης στον ελληνικό εναέριο χώρο.

Επιθυμία τους, προφανώς, είναι να αθωωθούν, ωστόσο αυτό που φοβούνται είναι η αποφυλάκισή τους! Όπως τονίζουν, ανησυχούν για τη ζωή τους καθώς έχουν δεχθεί απειλές από παράγοντες και μέλη της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης.

Στην υπόθεση των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών, βέβαια, τα βλέμματα όλων είναι στραμμένα στο θέμα του αιτήματος πολιτικού ασύλου.

Οι πρώτες συνεντεύξεις των στρατιωτικών με τους χειριστές που θα εξετάσουν τα αιτήματα ασύλου θα ξεκινήσουν την Τετάρτη 27 Ιουλίου, με τις αποφάσεις (σε πρώτο βαθμό) να είναι πιθανό να βγουν μετά από 2-3 μήνες.