​Θρασύτατη ληστεία από ένα ζευγάρι Τσέχων σε κατάστημα με είδη ρούχων στο λιμάνι της Χερσονήσου σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας. Τα πλάνα από το κλειστό κύκλωμα του καταστήματος, αποκαλύπτουν τη δράση του ζευγαριού, ενώ ο ένας δράστης απείλησε το θύμα του ότι θα τον σκοτώσει για δύο βερμούδες αξίας 100 ευρώ.

Ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης στο Ηράκλειο Κρήτης, Μανόλης Σμυρνάκης, αδυνατεί να πιστέψει το θράσος ενός ζευγαριού που τον έκλεψε και απείλησε να τον σκοτώσει.

Στο βίντεο ντοκουμέντο που δημοσιεύει η ιστοσελίδα cretapost.gr, φαίνεται ο νεαρός με το καπέλο να έχει παρκάρει την μηχανή του έξω από το μαγαζί. Η φίλη του, μάλλον έχει τον ρόλο του τσιλιαδόρου.

«Η σύζυγος μου είναι έξω από το κατάστημα, βλέπει τι γίνεται και με ειδοποιεί. Τρέχω να τους πιάσω ενώ ήταν σε διπλανό μαγαζί και έκαναν τα ίδια», λέει ο κύριος Σμυρνάκης, που είναι και μέλος του επιμελητηρίου Ηρακλείου Κρήτης.

Το ζευγάρι θα δώσει εξηγήσεις στις εισαγγελικές αρχές, ενώ ερευνάται το ενδεχόμενο να εμπλέκονται και σε άλλες ληστείες στην ευρύτερη περιοχή.