​Στο πένθος έχει βυθιστεί η τοπική κοινωνία της Λαμίας με τον χαμό του 34χρονου Παναγιώτη Αγαπητού, ο οποίος έφυγε από την ζωή ανήμερα των γενεθλίων του.

Ο Παναγιώτης, ο οποίος καταγόταν από την πόλη της Φθιώτιδας, ήταν σωφρονιστικός υπάλληλος στις φυλακές Δομοκού. Το τελευταίο διάστημα όμως αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα υγείας. Το πάλεψε με απίστευτη γενναιότητα και αξιοπρέπεια, μέχρι και την τελευταία στιγμή, διαψεύδοντας ακόμα και τα ιατρικά προγνωστικά.

Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι στο Δομοκό κάνουν λόγο για υπόδειγμα συναδέλφου. «Ήταν πραγματικά αγαπητός σε όλους. Σε συναδέλφους και κρατούμενους γιατί ήταν άψογος στη δουλειά του. Υπόδειγμα συναδελφικότητας και πάνω απ' όλα άνθρωπος... », είπε στο LamiaReport ο πρόεδρος της Ένωσης Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Δομοκού Βασίλης Γκουτόπουλος.

«Όλοι οι συνάδελφοι και φίλοι του εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του και τους ευχόμαστε καλή δύναμη. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα σε σκεπάσει φίλε Παναγιώτη. Καλό παράδεισο...», γράφουν οι συνάδελφοί του σε ανάρτησή τους σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο Παναγιώτης, όπως τον περιγράφουν άτομα που τον γνώριζαν, ήταν ένας άνθρωπος χαμηλών τόνων που είχε μόνο φίλους. Ένας άνθρωπος πάντα χαμογελαστός, ευγενικός, καλόκαρδος και αφοσιωμένος στην οικογένεια και στη δουλειά του.

Το τελευταίο αντίο στον Παναγιώτη είπαν συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι το απόγευμα της Παρασκευής στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννη Χρυσοστόμου στη Νέα Άμπλιανη (στη συμβολή των οδών Δαμάστας και Κραβαρίτου). Επιθυμία της οικογένειας ήταν αντί στεφάνων να κατατεθούν χρήματα για το ορφανοτροφείο Αρρένων Λαμίας. Όπως και έγινε..