​Ήρεμο είναι το κλίμα στο λιμάνι του Πειραιά, όπου κατέπλευσαν επτά κρουαζιερόπλοια, ενώ ένα ακόμα κατέπλευσε στο λιμάνι του Λαυρίου, αποβιβάζοντας περίπου 7.000 επιβάτες.

16713846.jpg

Παρ’ όλ’ αυτά τους ταξιδιώτες περίμενε μια μικρή ταλαιπωρία, αφού λόγω της απεργίας των λιμενεργατών, δεν υ��ήρχε το προσωπικό για να μεταφέρει τις αποσκευές τους από το πλοίο μέχρι τα τουριστικά λεωφορεία, ενώ και τα πούλμαν δεν μπορούσαν να προσεγγίσουν κοντά στα κρουαζιερόπλοια. Έτσι έπρεπε οι ίδιοι να μεταφέρουν μόνοι τους τις αποσκευές τους για λίγα μέτρα μέχρι να επιβιβαστούν στα λεωφορεία.

Την ίδια ώρα πάντως, οι λιμενεργάτες συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους, διαμηνύοντας ότι θέλουν ένα μίνιμουμ εξασφάλισης των εργασιακών τους δικαιωμάτων από τους αρμόδιους υπουργούς.

16713848.jpg
«Οι κ. Τσακαλώτος και Δρίτσας δεσμεύθηκαν στα λόγια. Θέλουμε ένα μίνιμουμ εξασφάλισης στα εργασιακά, χωρίς απολύσεις και με γενικό κα��ονισμό προσωπικού. Ο Δρίτσας έφερε γνωμοδοτήσεις όχι ρύθμιση για την προστασία μας. Εάν δεν λυθεί το θέμα θα εντείνουμε τις κινητοποιήσεις. Δεν εμποδίζουμε τη λειτουργία της τουριστικής κίνησης, απλώς δεν κάνουμε τους χαμάληδες. Όταν απεργεί ο δημοσιογράφος δεν δίνει ειδήσεις, όταν απεργεί ο ‘‘χαμάλης’’ δεν κουβαλάει», δήλωσε στο Mega ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμένων Ελλάδος, Γιώργος Γεωργακόπουλος.