​Ο γνωστός ταξιδιωτικός οδηγός Lonely Planet έδωσε στη δημοσιότητα τη λίστα του με τους καλύτερους προορισμούς στην Ευρώπη για το 2016 και η Πελοπόννησος βρίσκεται στην πρώτη θέση.

Το Lonely Planet περιγράφει την Πελοπόννησο ως έναν «προσιτό θύλακα με θαυμάσια αρχαία μνημεία, όπως η Ολυμπία, οι Μυκήνες και ο Μυστράς».

Στο βίντεο η ανταποκρίτρια του Lonely Planet στην Ελλάδα Alexis Averbuck εξηγεί ότι η Πελοπόννησος είναι μια πανέμορφη περιοχή της Ευρώπης, με πολλά και ενδιαφέροντα μέρη για να επισκεφθεί κάποιος, όπως τους αρχαιολογικούς της χώρους. Στη συνέχεια, επισημαίνει ότι συγκεντρώνει το ενδιαφέρον του καταδυτικού τουρισμού και μάλιστα κάνει ιδιαίτερη μνεία στην αρκαδική παράδοση στο κρασί, αλλά και στους σύγχρονους τρόπους παρασκευής του.

Δεύτερο στη λίστα είναι το Άαρχους της Δανίας, το οποίο δέχθηκε θετικά σχόλια για τα δείγματα σύγχρονης αρχιτεκτονικής, ενώ στην τρίτη θέση ��ρχεται η Βενετία.

Στην τέταρτη θέση βρίσκεται το Ντορντόν της Γαλλίας και ακολουθούν: το Λβίβ της Ουκρανίας, το Γουαργουικσάιρ της Αγγλίας, η Εξτρεμαδούρα της Ισπανίας, η ανατολική Ακτή της Τενερίφης στα Καν��ρια Νησιά, το Τέξελ στην Ολλανδία και η βόρεια Δαλματία στην Κροατία.