​Περίπου 15 ώρες μετά την τραγωδία της EgyptAir, ένα θρίλερ εξελίχτηκε στον ελληνικό εναέριο χώρο με ένα αμερικανικό Boeing.

Το αεροπλάνο γνωστής αμερικανικής εταιρείας σύμφωνα με πληροφορίες είχε ξεκινήσει από τη Γαλλία με προορισμό το Κουβέιτ. Λίγο πριν μπει στον εναέριο χώρο της Αλβανίας, η ιταλική υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας που έχει αυτό το μήνα την ευθύνη του εναέριου χώρου πάνω από την Αλβανία, προσπάθησε να επικοινωνήσει με το Boeing, δίχως όμως αποτέλεσμα.

Οι πιλότοι δεν απαντούσαν, αν και το αεροπλάνο συνεχίζει κανονικά βάσει του σχεδίου πτήσης. Αμέσως ενημερώθηκε η Αθήνα και σήμανε συναγερμός την ώρα που το αεροσκάφος μπήκε στον ελληνικό εναέριο χώρο. Τότε δυο F-16 πέταξαν πάνω από τη Σαντορίνη και πλησίασαν το αεροσκάφος.

Οι Έλληνες πιλότοι ανέφεραν ότι οι πιλότοι του πολιτικού αεροσκάφους βρίσκονται κανονικά στη θέση τους και φαίνονται να κοιμούνται! Τα ελληνικά μαχητικά έγιναν αντιληπτά από τους αεροσυνοδούς που επικοινώνησαν με το πιλοτήριο, καταφέρνοντας τελικά να ξυπνήσουν τους κοιμισμένους πιλότους!