​Μετά από πολλούς μήνες σκληρής προπόνησης και προετοιμασίας ο Σπύρος Ρόης από τον Πόρο είναι έτοιμος να σκίσει όλο το Σαρωνικό.

Ο καθηγητής φυσικής αγωγής θα ξεκινήσει το «ταξίδι» του στον Σαρωνικό κόλπο στις 31 Μαΐου και θα το ολοκληρώσει στις 5 Ιουνίου. Μάλιστα, είναι η πρώτη φορά που κάποιος θα κολυμπήσει μια απόσταση 80 χιλιομέτρων (από τον Πειραιά μέχρι τον Πόρο) με ενδιάμεσες στάσεις σε όλα τα νησιά του Αργοσαρωνικού.

11692591_1613625152188512_1782982770551485532_n.jpg

Και όλα αυτά ο Σπύρος θα τα κάνει για καλό σκοπό, καθώς ο διάπλους του Σαρωνικού αποτελεί μια κολυμβητική υπερπροσπάθεια για να βοηθηθούν δράσεις φιλανθρωπικού χαρακτήρα που υλοποιούνται για την «Πίστη», τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Παιδιών με νεοπλασματικές παθήσεις.

Το εξαήμερο δύσκολο εγχείρημα έχει ως κύριο σκοπό να ευαισθητοποιήσει πολίτες, φορείς και αρχές να συμβάλλουν οικονομικά ή εθελοντικά στο έργο του Συλλόγου που στηρίζει με κάθε τρόπο –ηθικά, υλικά, οικονομικά- τα παιδιά με καρκίνο και τις οικογένειές τους.

Ας δούμε όμως λίγα πράγματα και για τον άνθρωπο που αποφάσισε να προχωρήσει σε αυτό το απίστευτο εγχείρημα.

spiros708.jpg
Ο Σπύρος Ρόης είναι πτυχιούχος προπονητής κολύμβησης του Πανεπιστήμιου Αθηνών ΕΚΠΑ αλλά και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στη θερμορύθμιση του ανθρώπινου σώματος κατά τη διάρκεια κολύμβησης ανοιχτής θαλάσσης. Επιπλέον, είναι αθλητής τριάθλου και μαραθώνιας κολύμβησης. Αξίζει να σημειωθεί ότι για το διάπλους του Σαρωνικού προετοιμάζεται από τον Ιανουάριο.