​Μπορεί σε όλη την Ελλάδα οι σούβλες να έχουν πάρει φωτιά και οι πολίτες να γιορτάζουν το Πάσχα αλλά και την Πρωτομαγιά, έχοντας ως σύμμαχο τους τον καλό καιρό… ωστόσο αυτό δεν θα κρατήσει για πολύ.

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης που εξέδωσε η ΕΜΥ από το απόγευμα της Κυριακής ο καιρός χαλάει… με τις βροχές και τις καταιγίδες να συνθέτουν ένα πιο χειμωνιάτικο σκηνικό.

Ειδικότερα, σταδιακή επιδείνωση του καιρού περιμένουμε από τα βορειοδυτικά με ισχυρές βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα που δεν αποκλείεται παροδικά να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και πολύ ισχυρούς ανέμους.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία:

Α. Σήμερα, Πάσχα, τη νύχτα πιθανόν οι βορειότερες περιοχές του Ιονίου (κυρίως η Κέρκυρα) και η Ήπειρος.

Β. Αύριο ,Δευτέρα του Πάσχα

Αρχικά το βόρειο Ιόνιο, η Ήπειρος και η Δυτική Στερεά και από τις μεσημεριανές ώρες όλο το Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά. Από το βράδυ το βόρειο Αιγαίο και πιθανόν το κεντρικό Αιγαίο και η Εύβοια.

Γ. Την Τρίτη 3 Μαίου

Ο καιρός θα διατηρηθεί άστατος στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Οι περιοχές που θα επηρεαστούν περισσότερο είναι: Η Μακεδονία, η Θράκη (κυρίως μέχρι το απόγευμα).

Το Ιόνιο, η Ήπειρος, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, κυρίως μέχρι το μεσημέρι. Από τις υπόλοιπες περιοχές, η δυτική Στερεά και η Πελοπόννησος το μεσημέρι – απόγευμα και τη νύχτα τα Δωδεκάνησα.

Δ. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα διαθέσιμα στοιχεία, ο άστατος καιρός θα διατηρηθεί περίπου μέχρι και την Πέμπτη (05/05) κυρίως στα ηπειρωτικά.