Απλήρωτοι μέχρι και 20 μήνες παραμένουν δεκάδες γιατροί του ΠΕΔΥ που έχουν κερδίσει τα ασφαλιστικά μέτρα και έχουν επιστρέψει στη δουλειά τους. Οι γιατροί που μίλησαν στο Star είναι σε αδιέξοδο αφού όσο δεν λαμβάνουν χρήματα, έρχονται αντιμέτωποι με τεράστια οικονομικά προβλήματα.

Ο χειρουργός-ουρολόγος Δημήτρης Βασάλος, έχει κερδίσει τα ασφαλιστικά μέτρα και έχει επιστρέψει στην εργασία του στο ΠΕΔΥ Ιλίου αλλά είναι 11 μήνες απλήρωτος.

«Να βλέπω 25-30 άτομα καθημερινά, να κάνω ότι γίνεται στα εξωτερικά ιατρεία, να τα προσφέρω στο ΠΕΔΥ και να μην πληρώνομαι; Είναι απίστευτο!» λέει ο ίδιος στην κάμερα του Star.

Η Χριστίνα Χρονά, που εργάζεται στο ΠΕΔΥ Παγκρατίου έχει δυο κόρες που σπουδάζουν και είναι απλήρωτη 10 μήνες.

«Είμαστε όλοι 30 χρόνια γιατροί κι έχουμε φτάσει σε σημείο να ζούμε όλοι με δανεικά», αναφέρει.

Προφανώς η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας δεν θέλει οι δημοσιογράφοι να καταγράφουν τέτοια προβλήματα. Δεν εξηγείται αλλιώς η απαγόρευση εισόδου στο Υπουργείο όπου πήγε αντιπροσωπεία των γιατρών του ΠΕΔΥ, που τελικά έλαβε την υπόσχεση ότι θα γίνει προσπάθεια να πληρωθούν.

Το Υπουργείο Υγείας δεν ανησυχεί μήπως αυτοί οι 200 απλήρωτοι γιατροί από τους 2200 που εργάζονται σήμερα στα παραρτήματα του ΠΕΔΥ αποφασίσουν να φύγουν. Γιατί και πάλι θα την πληρώσουν οι Έλληνες ασφαλισμένοι!