​Συνεχίζεται το αλαλούμ στο λιμάνι του Πειραιά, με τους πρόσφυγες να αρνούνται να το εγκαταλείψουν και να μεταφερθούν σε κέντρα φιλοξενίας.

Αν και από το πρωί λιμενικοί και στελέχη του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής προσπαθούσαν ως άλλοι... τουριστικοί πράκτορες να πείσουν τους πρόσφυγες και μετανάστες να μπουν στα λεωφορεία με προορισμό την Πέτρα Ημαθίας ελάχιστοι ήταν αυτοί που πείσθηκαν. Τα δυο λεωφορεία που βρίσκονταν στον χώρο της Ε3 (σ.σ. εκεί που δένουν τα πλοία από την Κρήτη) και αναχώρησαν λίγο μετά τις 14:20 είχαν μέσα μόλις και μετά βίας 46 ανθρώπους.

Οι περισσότεροι, απλά φεύγουν από την πύλη Ε3 για να «μετακομίσουν» στην πύλη Ε1, έτσι ώστε να μην δημιουργηθεί πρόβλημα με την αυξανόμενη κίνηση που θα έχει το λιμάνι λόγω Πάσχα από τις 20 Απριλίου.

peiraias metanastes (3).JPG

Όπως φαίνεται, το κυβερνητικό σχέδιο για εκκένωση του Πειραιά έχει πέσει στο κενό προς το παρόν. Ωστόσο, σημερινό δημοσίευμα του Associated Press αναφέρει πως οι Αρχές θα δώσουν άλλες δύο εβδομάδες περιθώριο στους πρόσφυγες να εγκαταλείψουν τον Πειραιά και να πάνε σε κάποιο από τα κέντρα φιλοξενίας που έχουν στηθεί σε όλη τη χώρα. Μάλιστα, στο δημοσίευμα αναφέρεται πως αν οι πρόσφυγες και οι μετανάστες δεν φύγουν από μόνοι τους, τότε θα πραγματοποιηθεί επιχείρηση εκκένωσης του λιμανιού.

peiraias metanastes (2).JPG