Ολοκληρώθηκε η πορεία της ΑΔΕΔΥ γύρω στις 2 το μεσημέρι της Πέμπτης, η οποία ξεκίνησε από την πλατεία Κλαυθμώνος.

Οι διαδηλωτές κατέληξαν στο Σύνταγμα και κλειστοί έμειναν οι δρόμοι γύρω από την Πλατεία. Η κυκλοφορία έχει αποκατασταθεί πλήρως στους δρόμους του κέντρου.

Η ΑΔΕΔΥ, κήρυξε σήμερα 24ωρη απεργία για το ασφαλιστικό. Νωρίτερα έκανε πορεία το ΠΑΜΕ.

Ποιοί απεργούν

Στη σημερινή απεργιακή κινητοποίηση συμμετέχουν εκτός των εργαζομένων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, δάσκαλοι και καθηγητές (ΔΟΕ-ΟΛΜΕ), μηχανικοί, δικηγόροι, αλλά και η ΕΣΗΕΑ. Κανονικά θα κινηθούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Στη διάρκεια της απεργίας, η ΕΣΗΕΑ σε συνεννόηση με την ΠΟΣΠΕΡΤ επιτρέπουν τη μετάδοση 15λεπτου απεργιακού δελτίου από τα ραδιόφωνα στις 13:15-13:30 και τη μετάδοση 15λεπτου απεργιακού δελτίου από τους τηλεοπτικούς σταθμούς στις 20:00-20:15.
Την ώρα των συγκεκριμένων μεταδόσεων θα μεταδίδουν απεργιακό δελτίο τα ειδησεογραφικά sites και οι ηλεκτρονικές εκδόσεις των εφημερίδων (πολιτικών, οικονομικών και αθλητικών), καθώς και το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Με προσωπικό ασφαλείας νοσοκομεία και ΕΚΑΒ
Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα νοσοκομεία, τα κέντρα υγείας, οι προνοιακές δομές και το ΕΚΑΒ.
Χωρίς πτήσεις από και προς τα ελληνικά αεροδρόμια
H Aegean και η Olympic Air ακυρώνουν και τροποποιούν πτήσεις τους λόγω της συμμετοχής των Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας, της ΟΣΥΠΑ καθώς και του Πανελλήνιου Συλλόγου Πτυχιούχων Τηλεπικοινωνιακών Υπαλλήλων ΥΠΑ στην απεργία.