​Παραλύει σήμερα ο δημόσιος τομέας από την απεργία της ΑΔΕΔΥ. Με 24ωρη απεργία και συλλαλητήριο στις 11:00 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος, συνεχίζει τις κινητοποιήσεις της ενάντια στην φορολογική και ασφαλιστική πολιτική της κυβέρνησης.

Mε ανακοίνωσή της, η ΑΔΕΔΥ καλεί σε μαζική συμμετοχή όλους τους εργαζομένους ώστε να μην περάσει το νέο ασφάλιστικό που, όπως υποστηρίζει, διαλύει τον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης και οδηγεί σε νέες περικοπές στις συντάξεις.

Ποιοί απεργούν
Στη σημερινή απεργιακή κινητοποίηση συμμετέχουν εκτός των εργαζομένων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, δάσκαλοι και καθηγητές (ΔΟΕ-ΟΛΜΕ), μηχανικοί, δικηγόροι, αλλά και η ΕΣΗΕΑ. Κανονικά θα κινηθούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Στη διάρκεια της απεργίας, η ΕΣΗΕΑ σε συνεννόηση με την ΠΟΣΠΕΡΤ επιτρέπουν τη μετάδοση 15λεπτου απεργιακού δελτίου από τα ραδιόφωνα στις 13:15-13:30 και τη μετάδοση 15λεπτου απεργιακού δελτίου από τους τηλεοπτικούς σταθμούς στις 20:00-20:15.

Την ώρα των συγκεκριμένων μεταδόσεων θα μεταδίδουν απεργιακό δελτίο τα ειδησεογραφικά sites και οι ηλεκτρονικές εκδόσεις των εφημερίδων (πολι��ικών, οικονομικών και αθλητικών), καθώς και το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Με προσωπικό ασφαλείας νοσοκομεία και ΕΚΑΒ
Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα νοσοκομεία, τα κέντρα υγείας, οι προνοιακές δομές και το ΕΚΑΒ.

Χωρίς πτήσεις από και προς τα ελληνικά αεροδρόμια

H Aegean και η Olympic Air ακυρώνουν και τροποποιούν πτήσεις τους λόγω της συμμετοχής των Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας, της ΟΣΥΠΑ καθώς και του Πανελλήνιου Συλλόγου Πτυχιούχων Τηλεπικοινωνιακών Υπαλλήλων ΥΠΑ στην απεργία.