Καζάνι που βράζει είναι σχεδόν όλη η χώρα, καθώς οι πρόσφυγες και οι μετανάστες αρνούνται να πάνε σε κάποιο κέντρο φιλοξενίας.

1.jpg

Την ίδια στιγμή, διάφοροι καλοθελητές τους πουλούν ελπίδες για ανοιχτά σύνορα ενώ το κράτος απουσιάζει. Από την άλλη και οι Έλληνες πολίτες έχουν κουραστεί από την όλη κατάσταση.

Το βράδυ της Τετάρτης, λοιπόν, φαίνεται πως ο κόμπος έφτασε στο χτένι για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες...

2.jpg

Λίγο μετά τις 21:00, περίπου 100 πρόσφυγες και μετανάστες με την συνοδεία ατόμων από τις ομάδες αλληλέγγυων έφυγαν από την πύλη Ε3 στον Πειραιά και κατευθύνθηκαν προς το κέντρο της Αθήνας.

Στόχος τους ήταν να στήσουν σκηνές έξω από τη Βουλή ώστε να διαμαρτυρηθούν για το προσφυγικό, ενώ υποστήριξαν πως θα μείνουν εκεί μέχρι να ανοίξουν τα σύνορα.

3.jpg

Ωστόσο, φαίνεται πως λογάριαζαν χωρίς τον ξενοδόχο... Γιατί μπορεί να έφτασαν στο Σύνταγμα, αλλά δυνάμεις των ΜΑΤ τους σταμάτησαν στα σκαλάκια του Μετρό και δεν τους άφησαν να προχωρήσουν.

4.jpg

Σύμφωνα με πληροφορίες του star.gr λίγο μετά τις δώδεκα, τα ξημερώματα της Πέμπτης, πραγματοποιήθηκε μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στην οδό Ιπποκράτους και έγιναν προσαγωγές προσφύγων και μεταναστών που ήθελαν να στήσουν σκηνές έξω από τη Βουλή.

Οι φωτογραφίες και το βίντεο είναι από το προφίλ στο Twitter της δημοσιογράφου Lorena de la Cuesta (@LorenadlaCuesta) που εργάζεται στο Ruptly.