​«Αχ ποντίκι.. ποντίκι! Παναγία μου!» φωνάζει μία υπάλληλος της Περιφέρειας Αττικής λίγο αφότου ανέβηκε από τις βρώμικες σκάλες στο πατάρι σουβλατζίδικου στην οδό Σοφοκλέους για να ελέγξει τις συνθήκες υγιεινής.

Ο ποντικός φοβισμένος από τις φωνές εξαφανίστηκε παρά τις προσπάθειες να τον βρούμε μέσα στους βρώμικους τοίχους. Η βρωμιά όμως και η δυσωδία παρέμειναν προκαλώντας αγανάκτηση και αηδία.

Βρώμικες μηχανές του κιμά, χαλασμένα ψυγεία, βρώμικοι πάγκοι και ό,τι άλλο μπορείτε να φανταστείτε στα λίγα τετραγωνικά που είχαν μετατραπεί σε εργαστήριο, υπνοδωμάτιο και αποθήκη.

Όπως μπορείτε να δείτε, στο ισόγειο του καταστήματος, στο σημείο όπου πωλούνται τα σουβλάκια της συμφοράς η βρωμιά έκανε σε όλα τα σημεία την εμφάνιση της. Τα μισοψημένα κεμπάπ αγνώστου προέλευσης κρέατος έπλεαν μέσα σε νερό εικόνα που ο υπάλληλος προσπάθησε να κρύψει με επιμέλεια από την κάμερα του Star και τον δημοσιογράφο Βαγγέλη Γκούμα.

Στο ψυγείο οι αρμόδιοι υπάλληλοι από το τμήμα εμπορίου εντόπισαν μέσα σε μπουκάλια νερού να υπάρχει γάλα το οποίο πωλούσαν στους πελάτες. Μπουκάλια γάλα που κατασχέθηκαν μαζί με γύρους και τα κατεψυγμένα κεμπάπ.

Στο βάθος του καταστήματος υπήρχε μια κλειδωμένη πόρτα η οποία άνοιξε μετά από έρευνα μισής ώρας για να βρεθεί το κλειδί. Όταν οι ελεγκτές κατέβηκαν στο υπόγειο βρέθηκαν σε μία λίμνη βρώμικου νερού και σε βουλωμένες τουαλέτες.

Τα μολύβια των υπαλλήλων της Περιφέρειας Αττικής πήραν φωτιά και γέμισαν τα μπλοκ ελέγχου με δεκάδες υγειονομικές παραβάσεις.

Σε όλους τους ελέγχους υπήρχε η προστασία της αστυνομίας καθώς οι επιτήδειοι στο παρελθόν δεν δίστασαν να μας απειλήσουν για τις αποκαλυπτικές εικόνες που καταγράψαμε με παρανομίες σε καταστήματα.

Ο έλεγχος συνεχίστηκε σε παντοπωλείο λίγα μέτρα πιο κάτω όπου εντοπίστηκαν δεκάδες παραβάσεις. Η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου έχει δώσει εντολές στους ελεγκτές των αρμοδίων υπηρεσιών να εντατικοποιήσουν τους ελέγχους και να καταγράψουν κάθε παράβαση καθώς αυτό που προέχει είναι η υγειά τω�� καταναλωτών.