Αίτημα εξαίρεσης της πρoέδρου του Αρείου Πάγου Βασιλικής Θάνου από την πειθαρχική προκαταρκτική εξέταση που διενεργεί σε βάρος της υπέβαλε η εισαγγελέας Εφετών Γεωργία Τσατάνη, επιχειρώντας παράλληλα να απαντήσει τόσο στα ερωτήματα της έρευνας, όσο και στον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Η εισαγγελέας Γεωργία Τσατάνη έβαλε στο αρχείο την υπόθεση του επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλου την ίδια ημέρα που αυτός ήταν προγραμματισμένο να καταθέσει σε Ελληνίδα ανακρίτρια παρουσία Κυπρίου δικαστικού λειτουργού και σύμφωνα με τις καταγγελίες φέρεται να γνώριζε από πριν ότι αρ��ειοθετείται η δικογραφία σε βάρος του.

Η εισαγγελέας εφετών καταλογίζει στην πρόεδρο του Αρείου Πάγου μεροληψία αποδίδοντας την, μεταξύ άλλων, στο γεγονός ότι η Βασιλική Θάνου διατέλεσε υπηρεσιακή πρωθυπουργός με υφιστάμενο τον νυν αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο τον οποίο καταγγέλλει για παρέμβαση.

Υποστηρίζει ότι: "Με τον κ. Δημήτριο Παπαγγελόπουλο, σήμερα Αναπληρωτή Υπουργό Δικαιοσύνης, είχατε τότε, και έχετε, μέχρι και σήμερα, στενώτατη συνεργασία και ιδιαίτερη υπηρεσιακή σχέση".

Στο μεγαλύτερο μέρος των εξηγήσεων της η εισαγγελική λειτουργός επιχειρεί να απαντήσει σημείο προς σημείο σε όσα έχει πει προφορικά ή εγγράφως ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης για την περιβόητη μεταξύ τους συνάντηση με δική της πρωτοβουλία στο υπουργειο Δικαιοσύνης αλλά και τις μεταξύ τους τηλεφωνικές συνομιλίες.