Πολύ μελάνι (ενίοτε και από σουπιές) χύθηκε από την ημέρα που ο δημοφιλής τραγουδιστής Παντελής Παντελίδης έχασε τη ζωή του στο φριχτό τροχαίο της 18ης Φεβρουαρίου 2016.

Την ώρα που η οικογένεια του δίνει μάχη να συμβιβαστεί με την ιδέα της απώλειας, πολλοί μετέδιδαν ανυπόστατα και ανακριβή στοιχεία, ενώ κάποιοι δε δίστασαν και να κερδοσκοπήσουν.

590_926d00983e77ff5b3eff525a650500a9.JPG
Μέσα σε αυτό το θολό τοπίο κανείς δεν πρέπει να ξεχνά και τη Μίνα Αρναούτη που δίνει μάχη για τη ζωή της στον Ευαγγελισμό αν και ευτυχώς τα νέα από την πορεία της υγείας της είναι πλέον ελπιδοφόρα, καθώς και για την Φρόσω Κυριακού που το τροχαίο αυτό τη σημάδεψε για πάντα.

220216081858_8277.jpg
Σε κάθε περίπτωση πλέον υπάρχουν επίσημα στοιχεία. Οι τοξικολογικές εξετάσεις «μίλησαν» και το ντοκουμέντο των αποδείξεων παρουσίασε κατ΄ αποκλειστικότητα το STAR και ο δημοσιογράφος Νίκος Τσιλιπουνιδάκης. Σύμφωνα λοιπόν με αυτό, στο αίμα του Παντελίδη, ανιχνεύθηκε ποσότητα αλκοόλ της τάξεως του 2,72 ανά λίτρο αίματος.

g.jpg

«Είναι σα να βάζετε μια κούκλα στη θέση του οδηγού»

Το στοιχείο είναι τόσο σοκαριστικό ακόμη και για τους γιατρούς. Όπως εξηγεί στο Star ο Διδάκτωρ Παθολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Αναστάσιος Σπαντιδέας «θα λέγαμε ότι είναι από τα υψηλότερα επίπεδα που έχουν ανιχνευθεί ποτέ στο αίμα του ανθρώπου. Είναι πάνω από 11 φορές υψηλότερο από τα επιτρεπτά όρια και ουσιαστικά δεν απέχει καθόλου από το θάνατο, σε ορισμένους μάλιστα ανθρώπους θα μπορούσε να το έχει προκαλέσει.

cropped-0452.jpg
Δηλαδή τα επίπεδα είναι τόσο υψηλά που το άτομο ή θα πρέπει να είναι σε μια ημικωματώδη ή κωματώδη κατάσταση ή σε μια προθανάτια κατάσταση. Δηλαδή ένα άτομο με τέτοια επίπεδα αλκοόλης στο αίμα δεν μπορεί να έχει τις αισθήσεις του» επισημαίνει ο γιατρός.

θ.jpg
Αν τελικά αποδειχτεί ότι ο Παντελίδης ήταν ο οδηγός, κάτι που η οικογένειά του το αμφισβητ��ί τότε όπως τονίζει ο κύριος Σπαντιδέας «πρακτικά πιστεύω ότι τον βοήθησαν να μπει στο αυτοκίνητο και να οδηγήσει και αυτό είναι το μεγαλύτερο σφάλμα και η μεγαλύτερη εγκληματική βοήθεια που δέχτηκε από τους φί��ους του. Αυτά τα επίπεδα αλκοόλης στο αίμα πρακτικά καταργούν κάθε σκέψη, κάθε νόηση και κάθε αντίδραση. Δηλαδή ουσιαστικά είναι να βάζετε μια κούκλα χωρίς νόηση να οδηγήσει ένα αυτοκίνητο» είπε τέλος ο Διδάκτωρ Παθολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Δείτε το επίσημο έγγραφο των τοξικολογικών εξετάσεων του Παντελή Παντελίδη στο ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του STAR.

Της Ισμήνης Λέντζου

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΗ είναι η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ποσότητα αλκοόλ που βρέθηκε στο αίμα του Παντελή Παντελίδη

ΡΑΚΟΣ η Φρόσω στον Ευ��γγελισμό! Είδε τη Μίνα μετά το τροχαίο με τον Παντελίδη;

Μόνο στο STAR: Οι τρελές ΑΠΟZHMIΩΣΕΙΣ και ο ρόλος του αλκοόλ στο τροχαίο του Παντελίδη

Tριαντάφυλλος Παντελίδης: «Ακόμη και τώρα μόνος σου παλεύεις Παντέλο»