​Στο «σπίτι» του που δεν είναι άλλο από τα δάση και τα βουνά της Φλώρινας επέστρεψε ο μικρός Πάτρικ. Πρόκειται για την αρκούδα, η οποία είχε βρεθεί πριν από περίπου ένα χρόνο όταν εκείνη ήταν μερικών εβδομάδων και πολύ αδύναμη, από μέλη του «Αρκτούρου».

Ο Πάτρικ ζύγιζε μόλις τρία κιλά και ήταν φοβισμένος καθώς είχε χάσει τη μαμά του. Ο «Αρκτούρος» τον εντόπισε στο βροντερό της Φλώρινας και αμέσως τον πήρε υπό την προστασία του.

Το αρκουδάκι παρέμεινε υπό στενή παρακολούθηση και φροντίδα στο Περιβαλλοντικό Κέντρο της οργάνωσης, με τους φροντιστές να του μαθαίνουν τα μυστικά της επιβίωσης στη φύση για σχεδόν ένα χρόνο.

Πριν λίγες μέρες είχε έλθει η ώρα να απελευθερωθεί… Η μικρή αρκούδα ναρκώθηκε και μεταφέρθηκε σε δασική περιοχή, μακριά από ανθρώπους και κατοικημένες περιοχές, ενώ του άφησαν τροφή, ώστε να μην αντιμετωπίσει πρόβλημα στις πρώτες ημέρες που θα ζει ελεύθερη.

Ο «Αρκτούρος» θα συνεχίσει να παρακολουθεί τον Πάτρικ μέσω ενός κολάρου-πομπού που του έχουν τοποθετήσει, ώστε να γνωρίζει πού βρίσκεται και εάν τα έχει καταφέρει.