Την παρέμβαση του εισαγγελέα για το χάος που έχει δημιουργηθεί στον Πειραιά με τους πρόσφυγες και τους μετανάστες ζητούν οι λιμενικοί.

Με ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ένωση Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος κάνει λόγο για «θέατρο του παραλόγου» και ζητά ευθύνες για το «ποιοι και γιατί επέτρεψαν επί μακρό χρονικό διάστημα να μετατραπεί το Λιμάνι του Πειραιά σε καταυλισμό προσφύγων και μεταναστών;».

Οι λιμενικοί ζητούν να μάθουν ποιοι είναι -Έλληνες και ξένοι- αυτοί που δηλώνουν εθελοντές και κυκλοφορούν ανεξέλεγκτα χωρίς κανείς να γνωρίζει τι επιδιώκουν, ενώ επισημαίνουν πως το έργο διαχείρισης θα έπρεπε να ανήκει σε στελέχη του αρμόδιου Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής και όχι στους αξιωματικούς του Λιμενικού.

Παράλληλα, καταγγέλλουν τη στάση ορισμένων ατόμων από τις ΜΚΟ που –όπως τονίζουν- «θεωρούν το λιμάνι ως χώρο αποκλειστικής τους ευθύνης και παρεμποδίζουν συστηματικά το έργο των συναδέλφων, παροτρύνοντας τους πρόσφυγες και μετανάστες να μην επ��βιβαστούν σε λεωφορεία για άλλες δομές φιλοξενίας».

«Επειδή η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο, δεν μας απομένει καμία άλλα δυνατότητα παρά να ζητήσουμε την παρέμβαση του αρμόδιου Εισαγγελέα προκειμένου να εξετάσει τυχόν ευθύνες για τις ενέργειες ατόμων, οι κινήσεις των οποίων δυσχεραίνουν την διαχείριση των προσφύγων και μεταναστών» τονίζει η Πανελλήνια Ένωση Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος.

Δείτε ακόμη:

ΑΥΤΟ είναι το φυλλάδιο που μοίρασαν στους πρόσφυγες στο λιμάνι του Πειραιά

Καθημερινός ΓΟΛΓΟΘΑΣ για τους πρόσφυγες