Κύκλωμα αστυνομικών που μετέφερε όπλα από την Κρήτη στην Αθήνα εξαρθρώθηκε, όπως σας ενημερώσαμε στο star.gr.
Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ πρόκειται για τέσσερις ειδικούς φρουρούς ηλικίας 27, 28, 30 και 28 ετών, και έναν 31χρονο ιδιώτη, οι οποίοι συνελήφθησαν χθες, για παράνομη μεταφορά – διακίνηση όπλων από την Κρήτη στην Αττική.

Πώς τους "έπιασε" η ΕΛ.ΑΣ με την άφιξη του πλοίου στον Πειραιά
Συγκεκριμένα, σε επιχείρηση στο λιμάνι του Πειραιά ελέγχθηκε ο ένας από τους δύο 28χρονους Ειδικούς Φρουρούς (υπηρετεί σε υπηρεσία της Αττικής), μετά την αποβίβαση του από πλοίο που είχε φτάσει από το Ηράκλειο Κρήτης. Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πιστόλι και γεμιστήρας.
Με το ίδιο πλοίο ταξίδευε και ο 30χρονος Ειδικός Φρουρός (υπηρετεί σε υπηρεσία της Κρήτης) καθώς και ο 31χρονος ιδιώτης, συγγενικό του πρόσωπο. Μετά την αποβίβαση τους, ακινητοποιήθηκε ο Ειδικός Φρουρός, ενώ σε έρευνα στο όχημα, με το οποίο αποχωρούσε από το λιμάνι ο 31χρονος συγγενής του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν σάκος με πιστόλι, δύο γεμιστήρες και οχτώ φυσίγγια.
Όπως προέκυψε, τα παραπάνω δύο πιστόλια είχε παραλάβει πριν από λίγες μέρες στην Κρήτη, από τον 27χρονο Ειδικό Φρουρό (που υπηρετεί σε Υπηρεσία της Κρήτης), ο 30χρονος Ειδικός Φρουρός, με σκοπό να τα παραδώσει στην Αθήνα στον δεύτερο 28χρονο Ειδικό Φρουρό (που υπηρετεί σε Υπηρεσία της Αττικής).
Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, ο 30χρονος Ειδικός Φρουρός παρέδωσε στον 28χρονο συνάδελφο του το ένα πιστόλι, προκειμένου να δικαιολογηθεί η κατοχή τους σε περίπτωση ελέγχου από τις Αρχές.
Τι βρέθηκε στα σπίτια τους
Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες και τα οχήματα των συλληφθέντων κατασχέθηκαν:
α) Στην κατοχή του 27χρονου Ειδικού Φρουρού: 2 πιστόλια μάρκας «BERETTA» 22 mm ,2 πιστόλια μάρκας 9 mm, μονόκαννο πολεμικό τυφέκιο, δίκαννη κυνηγετική καραμπίνα, δυναμίτης με φυτίλι, 3 κάλυκες σε μορφή οβίδας, 4 βυθομετρητές,13 βεγγαλικά ναυτικού τύπου, 607 φυσίγγια, διάφορων διαμετρημάτων, μαχαίρι, φυσίγγια κυνηγητικού όπλου, κινητό τηλέφωνο κτλ.
β) Στην κατοχή του πρώτου 28χρονου Ειδικού Φρουρού βρέθηκαν φυσίγγιο 7,62mm, σύριγγα μίας
χρήσεως και δύο κινητά τηλέφωνα.
γ) Στην κατοχή του δεύτερου 28χρονου Ειδικού Φρουρού βρέθηκαν 5 βεγγαλικά - κροτίδες, πτυσσόμενο (αναδιπλούμενο) μαχαίρι, 6 σύριγγες ��ίας χρήσεως, κινητό τηλέφωνο καθώς και 6 αμπούλες και 4 δισκία φαρμακευτικών ουσιών, οι οποίες θα αποσταλούν στα εργαστήρια για εξέταση.
δ) Στην κατοχή του 30χρονου Ειδικού Φρουρού βρέθηκαν γεμιστήρας και φυσίγγιο πολεμικού τυφεκίου «Καλάσνικοφ» καθώς και δύο κινητά τηλέφωνα, ενώ στην κατοχή του 31χρονου ιδιώτη κινητό τηλέφωνο.
Τα κατασχεθέντα όπλα θα αποσταλούν για εργαστηριακές εξετάσεις.
Επισημαίνεται ότι δεν είναι καταχωρημένα ως νόμιμα στην ηλεκτρονική βάση της αρμόδιας Υπηρεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας.

Από τις έρευνες δεν κατέστη δυνατόν να εντοπιστεί το υπηρεσιακό όπλο του 28χρονου Ειδικού Φρουρού, ο οποίος συνελήφθη στον Πειραιά.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους για εγκληματική οργάνωση, σύσταση συμμορίας, παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων και της νομοθεσίας περί φωτοβολίδων και πυροτεχνημάτων.
Με Απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας οι Ειδικοί Φρουροί τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και παράλληλα διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.
Η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να διακριβωθεί όλο το πλέγμα της παράνομης δραστηριότητας των εμπλεκομένων προσώπων.