​Τα γλυκά αλλά και το φρέσκο ψωμί που ήταν στα ράφια του γνωστού φούρνου στον Άγιο Στέφανο άφησαν αδιάφορους τους αγνώστους που λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Κυριακής διέρρηξαν με λοστούς την σιδερένια πόρτα και πήγαν κατευθείαν στο χώρο όπου ήταν το χρηματοκιβώτιο της επιχείρησης.

Την ίδια στιγμή στον φούρνο υπήρχαν ελάχιστοι πελάτες καθώς λειτουργεί όλο το 24ωρο. Το μόνο εμπόδιο για τους δράστες ήταν ένας υπάλληλος που βρέθηκε τυχαία στο σημείο.

Λίγο αργότερα έφτασε η αστυνομία αλλά ήταν αργά καθώς οι 4 σωματώδεις δράστες είχαν γίνει καπνός μαζί με το χρηματοκιβώτιο που περιείχε άγνωστο χρηματικό ποσό. Όταν οι κάτοικοι της περιοχής έμαθαν για το περιστατικό δεν φάνηκαν να ξαφνιάζονται.

Στα βορειοανατολικά προάστεια της Αττικής οι επιθέσεις έχουν γίνει πολύ συχνές και μάλιστα, όπως λένε οι άνθρωποι που μένουν στην περιοχή, το θράσος των κακοποιών περισσεύει.

Οι αστυνομικοί πήραν αποτυπώματα από τους χώρους όπου κινήθηκαν οι δράστες της αρπάγης του χρηματοκιβωτίου ενώ εξετάζουν και τα βίντεο από τις κάμερες της εθνικής οδοί.