​Στο πλαίσιο της συνεργασίας του Ιδρύματος «Robert F. Kennedy Human Rights» με το «Ίδρυμα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη» για την εφαρμογή του εκπαιδευτικού Προγράμματος «SPEAK TRUTH TO POWER» στην Ελλάδα, που στόχο έχει να ευαισθητοποιήσει τους μαθητές γύρω από τα ανθρώπινα δικαιώματα και την άσκησή τους, η κυρία Βαρδινογιάννη και η κυρία Kennedy επισκέφθηκαν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

O Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε και στο μείζον ζήτημα του προσφυγικού, γνωρίζοντας τις πρωτοβουλίες και τη δράση των δύο Ιδρυμάτων, για τα δικαιώματα του ανθρώπου.

«Η Ελληνική Πολιτεία, όλες οι δημοκρατικές δυνάμεις της Ελλάδας, αγωνίζονται προς την ίδια κατεύθυνση. Και εδώ, πρέπει να εξάρω την πρωτοβουλία που έχει πάρει η φίλη σας και φίλη μου, κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη, η οποία με την δική της οργάνωση και ως Πρ��σβης Καλής Θελήσεως της Unesco, κάνει ένα έργο το οποίο είναι αντάξιο και της δικής της προϊστορίας, αλλά και του τόπου μας. Η παρουσία ανθρώπων όπως εσείς είναι πολύτιμη για την πατρίδα μου αυτή τη στιγμή, δεδομένου ότι η Ελλάδα έχει ένα τεράστιο βάρος πάνω της και χρειάζεται την συμπαράσταση όλων» είπε ο κύριος Παυλόπουλος.

Η κυρία Βαρδινογιάννη ενημέρωσε τον κύριο Παυλόπουλο για τις νέες πρωτοβουλίες του Ιδρύματος συμπεριλαμβανομένης και της λειτουργίας του κέντρου φιλοξενίας για ασυνόδευτα προσφυγόπουλα και μητέρες με τα παιδιά τους.

«Αυτή τη στιγμή το πρώτο πιλοτικό θα είναι για ασυνόδευτα παιδιά και μητέρες. Ήδη, έχουμε στείλει στην Ειδομένη μέσω του υπουργείου Εσωτερικών 2.000 εμβόλια, άλλα 2.000 τα έχουμε στη διάθεση του και είπα στο υπουργείο Εσωτερικών όσα ακόμα χρειασθούν θα τα διοχετεύσουμε. Διότι έτσι προστατεύουμε και τα δικά μας παιδιά», ανέφερε η κυρία Βαρδινογιάννη.

«Οφείλω να ομολογήσω ότι, δεδομένης της οικονομικής κρίσεως, την οποία αντιμετωπίζει η Ελλάδα, είναι εξαιρετικά εντυπωσιακό το γεγονός ότι υπήρξαν τόσο δεκτικοί και ανοιχτοί οι Έλληνες απέναντι σε αυτούς τους πρόσφυγες» τόνισε η κυρία Kennedy.

Οι δύο κυρίες είχαν επαφές με τον Υπουργό Εσωτερικών και τον Υπουργό Παιδείας. Η κυρία Βαρδινογιάννη και η κυρία Kennedy, στο πλαίσιο συνεργασίας των δυο Ιδρυμάτων έστειλαν μήνυμα αλληλεγγύης και συνεργασίας ώστε καθένας από εμάς να βάλει το λιθαράκι του για να χτιστεί ένας κόσμος πιο ειρηνικός και πιο δίκαιος, όπου τα ανθρώπινα δικαιώματα θα ��ίναι σεβαστά και απαραβίαστα.