​Άνθ��ωπος μέσα από το ίδιο το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο είναι πιθανότατα το βαθύ λαρύγγι στο ΔΝΤ gate. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζουν ειδικοί σε θέματα ασφάλειας υπολογιστικών συστημάτων, με δεδομένο ότι η ανάρτηση των διαλόγων στο διαδίκτυο, έγινε μόλις λίγες μέρες μετά την επίμαχη συνομιλία των δύο στελεχών του ΔΝΤ.

Όπως λένε οι ειδικοί θα χρειάζονταν πολύς χρόνος για να μπορέσει κάποιος να παραβιάσει τα συστήματα ασφαλείας και τους απόρρητους κωδικούς ώστε να έχει πρόσβαση στα ηλεκτρονικά αρχεία του ΔΝΤ. Kαι βέβαια να έχει μαντικές ικανότητες ώστε να προβλέψει με απόλυτη ακρίβεια ότι την τάδε μέρα και ώρα θα αποσταλεί το επίμαχο ηλεκτρονικό μήνυμα, για να το υποκλέψει.

Υπάρχουν ωστόσο και άλλοι ύποπτοι για την υποκλοπή. Θα μπορούσε για παράδειγμα να είναι έργο μυστικών υπηρεσιών που υπέκλεψαν σε πραγματικό χρόνο την επίμαχη συνομιλία.

Αμέσως μετά συντάχθηκε το κείμενο με τρόπο παρόμοιο με άλλα κείμενα του Ταμείου, που κατά καιρούς βγήκαν στη δημοσιότητα και στη συνέχεια διοχετεύθηκε στο Wikileaks.

Το ερώτημα τώρα είναι, εάν αυτός που διοχέτευσε το υλικό στο διαδίκτυο έχει στα χέρια του και άλλες επίμαχες συνομιλίες και βέβαια εάν κάποια στιγμή θα βγουν κι αυτές στη δημοσιότητα, όταν δηλαδή κρίνει ότι είναι η κατάλληλη στιγμή.

Μετά και την επιστολή Λαγκάρτ που μεταξύ άλλων ζητάει ειδική μέριμνα για την προσωπική ασφάλεια των στελεχών του Νομισματικού Ταμείου, η αστυνομία ήδη αναδιαρθρώνει την ομπρέλα ασφαλείας αυξάνοντας των αριθμό των συνοδών ασφαλεία�� παράλληλα με την ενεργοποίηση ειδικών υπηρεσιών όπως της αντιτρομοκρατικής και της ΕΚΑΜ.