​Προθεσμία δέκα ημερών έχει η εισαγγελέας εφετών Γεωργία Τσατάνη για να δώσει εξηγήσεις στην πρόεδρο του Αρείου Πάγου, στο πλαίσιο πειθαρχικής προκαταρκτικής εξέτασης, που αφορά στους χειρισμούς της στην υπόθεση του επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλου.

Η πρόεδρος του Αρείου Πάγου εξειδίκευσε το αντικείμενο της πειθαρχικής εξέτασης σε τρια ερωτήματα, στα οποία καλείται να απαντήσει η εισαγγελέας:

- Με ποια διαδικασία πήρε τη δικογραφία της υπόθεσης Βγενόπουλου από την εισαγγελέα διαφθοράς Ελένη Ράικου και ανέλαβε η ίδια την έρευνα;
- Αν συμπτωματικά αρχειοθέτησε την υπόθεση Βγενόπουλου την ίδια μέρα που ο επιχειρηματίας ήταν προγραμματισμένο να μεταβεί στην εισαγγελία και να δώσει εξηγήσεις σε Κύπριους δικαστικούς λειτουργούς.
- Τι συμφωνήθηκε στη συνάντηση (το περασμένο καλοκαίρι) μεταξύ Ελλήνων και Κυπρίων δικαστικών λειτουργών (στην οποία μετείχε και η Γεωργία Τσατάνη) και αν τηρήθηκαν αυτά που συμφωνήθηκαν.

Η εισαγγελέας εφετών δεν κατέθεσε σήμερα το αίτημα εξαίρεσης σε βάρος της προέδρου του Αρείου Πάγου από τη διενέργεια της πειθαρχικής έρευνας, το οποίο έχει προαναγγελθεί μέσω αναφοράς που υποβλήθηκε στην επικεφαλής του ανωτάτου δικαστηρίου τις προηγούμενες μέρες.