Ανήσυχοι είναι οι καταναλωτές, μετά το διατροφικό σκάνδαλο που έχει ξεσπάσει σε 57 χώρες, ανάμεσά τους και η Ελλάδα. Μετά το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του STAR με το παράνομο σφαγείο σε περιοχή της Αττικής, οι έλεγχοι, ένα μήνα πριν από το Πάσχα, φαίνεται πως δεν έχουν αποτέλεσμα.
Ποιός μπορεί να διαβεβαιώσει τους καταναλωτές ότι τέτοια κρέατα - βόμβες δεν θα καταλήξουν στο πιάτο τους, όταν το συγκεκριμένο εκτροφείο σφαγείο φαίνεται πως συνεχίζει να τροφοδοτεί την αγορά;
«Σίγουρα όταν ακούμε τέτοια πράγματα, κάτι δεν πάει καλά» δηλώνει καταναλωτής.
Όταν μάλιστα οι πρωταγωνιστές απροκάλυπτα λένε ότι το κρέας από ψόφια πρόβατα θα καταλήξει στην αγορά. Οι έμποροι πάντως στην Βαρβάκειο, επισημαίνουν ότι οι έλεγχοι που γίνονται στην μεγαλύτερη κρεαταγορά της πρωτεύουσας είναι επαρκείς και αυστηροί και η δημόσια υγεία δεν κινδυνεύει.
«Αν υπάρχουν όντως να ψάξουν αυτό που λένε παράνομα σφαγεία να τα ελέγξουν και εμείς είμαστε μαζί τους. Θέλω πάντως να ξέρει ο κόσμος ότι τρώει κρέας ελεγμένο. Περνάνε γιατροί 3 φορές την εβδομάδα μετράνε, ελέγχουν την θερμοκρασία, ο κόσμος να μην ανησυχεί» αναφέρει ο κ.Δημητριάδης, γραμματέας της Βαρβακείου αγοράς.
Οι καταναλωτές ωστόσο, ανησυχούν τι βάζουν στο τραπέζι. «Το κρέας είναι το επικίνδυνο τα κοτόπουλα, αυτά όλα»- «Πως μπορεί ένα κοτόπουλο να έχει δυο ευρώ το κιλό; Τι το ταΐζουν» αναρωτιούνται.
Οι έρευνες της Ιντερπόλ βρίσκονται ακόμα σε εξέλιξη και στόχο έχουν να εντοπιστούν τα δίκτυα οργανωμένου εγκλήματ��ς πίσω από την διακίνηση νοθευμένων ή παραποιημένων τροφίμων που διοχετεύονται στην αγορά.