Μια θέση (δικαίως) στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες διεκδικεί μια φραουλόπιτα-γίγας στην Ηλεία!

Νωρίς το πρωί της Παρασκευής, δεκάδες μάγειροι ξεκίνησαν το ευφάνταστο εγχείρημα με υλικά αποκλειστικά από την Ηλεία. Χρησιμοποίησαν αρκετά κιλά σταφίδα, λάδι και φράουλες ενώ χρειάστηκαν και 220 κιλά αλλά και 1.500 αυγά!

fr.jpg
«Βρισκόμαστε σήμερα στον Πύργο να υποστηρίξουμε μια μεγάλη προσπάθεια. Θέλουμε να αναδείξουμε τα τοπικά προϊόντα, θέλουμε να δείξουμε ότι η Ηλεία έχει μεγάλη κουλτούρα αλλά και προϊόντα υψηλής διατροφικής αξίας. Θέλουμε να δείξουμε τις γεύσεις τις ιστορικές αλλά και τις τωρινές. Κάναμε τη μεγαλύτερη φραουλόπιτα 120 μέτρα, με σκοπό να αναδείξουμε και τη σταφίδα και τη φράουλα και το ελαιόλαδο και το αλεύρι, τα τοπικά προϊόντα» είπε ο Θωμάς Λαζανάς, που συμμετείχε στο εγχείρημα.

fr2.jpg
«Φτιάξαμε μια φραουλόπιτα 120 μέτρων, με την οποία θα διεκδικήσουμε και το ρεκόρ του βιβλίου Guinness. Θέλουμε να αναδείξουμε τα τοπικά προϊόντα μας, το ελαιόλαδο, τη σταφίδα, τη φράουλα. Έχει δουλέψει μια ομάδα ανθρώπων εδώ και πάρα πολύ καιρό για να βγει αυτό το αποτέλεσμα. Δουλέψαμε τουλάχιστον 20 μέρες» δήλωσε, εξάλλου, ο Νίκος Παπαδόπουλος.

fr4.jpg
Η πίτα μοιράστηκε στον κόσμο που ήταν στα μαγαζιά και στην πλατεία.