​Σπασμένα τζάμια, κατεστραμμένοι οικίσκοι, διαλυμένα ιατρεία και ζημιές στα μηχανήματα καταγραφής και ταυτοποίησης είναι ό,τι απέμεινε από τα επεισόδια στο hot spot της Χίου, όπου περίπου 800 πρόσφυγες και μετανάστες έκοψαν τα συρματοπλέγματα και δραπέτευσαν!

cios.2.4.4.jpg

Όπως σας έχουμε ενημερώσει, τα επεισόδια ξεκίνησαν τα ξημερώματα της Παρασκευής, οπότε και εκατοντάδες πρόσφυγες και μετανάστες -άνδρες, γυναίκες και παιδιά- έφυγαν από το κέντρο κράτησης, στην περιοχή του Χαλκείος και κατευθύνθηκαν με τα πόδια προς την πόλη της Χίου, με τις δυνάμεις της Αστυνομίας απλά να τους παρακολουθούν.

cios.2.4.1.jpg

Φωτογραφίες που δημοσιεύει το politischios αποτυπώνουν την εικόνα διάλυσης που παρουσιάζει πλέον το hot spot, από το οποίο ακόμα και το Σάββατο συνεχίζουν να φεύγουν δεκάδες άτομα, με τελικό προορισμό το λιμάνι.

16457253 (800x531).jpg

«Είναι σαν να έχει γίνει πόλεμος!», ανέφερε χαρακτηριστικά η Ευγενία Σπύρου, συντονίστρια των «Γιατρών του Κόσμου», στο «Mega Σαββατοκύριακο», για το τι αντίκρισε μετά τα επεισόδια.

cios.2.4.3.jpg

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, οι πρόσφυγες έκαναν… απόβαση στο λιμάνι του νησιού, όπου και διανυκτέρευσαν, αντιδρώντας στο ενδεχόμενο επαναπροώθησής τους στην Τουρκία, με βάση τη συμφωνία Ε.Ε. – Τουρκίας, η οποία, όπως σας έχουμε ενημερώσει, θα τεθεί σε ισχύ από τη Δευτέρα.

xios.2.4.4.jpg