Καινοτόμες επιχειρήσεις και κατασκευές από μαθητές λυκείων της χώρας ξεχώρισαν στην 10η μαθητική έκθεση του σωματείου επιχειρηματικότητας νέων. Οι επισκέπτες εντυπωσιάστηκαν όχι μόνο από τις ιδέες των παιδιών αλλά και από την ευαισθησία που πολλές φορές εμπνέουν οι κατασκευές τους για τα κοινωνικά θέματα.

«Είναι μια φόρμα και ένας υπνόσακος για μωρό φορώντας το από τη μια πλευρά αντανακλά ο ήλιος και ζεσταίνει και από την άλλη διατηρεί τη θερμοκρασία του σώματος. Αφορμή ήταν η τραγωδία που βιώνουν οι πρόσφυγες στη χώρα μας» εξηγεί μαθήτρια.
Πρόκειται για μαθητές που όπως φαίνεται δεν έχουν μόνο το επιχειρηματικό δαιμόνιο μέσα τους, αλλά και αυξημένη κοινωνική συνείδηση.

«Κατασκευάσαμε ένα επιτραπέζιο κοινωνικού χαρακτήρα κατά του ρατσισμού, του bullying για τους πρόσφυγες. Υπάρχουν κάποιες κάρτες, ας πούμε αυτή που λέει “Αποκάλεσες ένα συμμαθητή σου ΓΥΑΛΑΚΙΑ, πήγαινε ένα πίσω…».

Ένας αισθητήρας μετράει πόσα υλικά θα πέσουν σε μια μπασκέτα.. Έτσι τα παιδιά στέλνουν και μή��υμα υπέρ της ανακύκλωσης.

Περίπου 100 σχολεία από όλη την Ελλάδα παρουσίασαν τις επιχειρήσεις τους και όποιο κερδίσει θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στο πανευρωπαϊκό διαγωνισμό επιχειρηματικότητας. Τα έσοδα που συγκεντρώνουν από την πώληση των προϊόντων τους τα διαθέτουν για φιλανθρωπικούς σκοπούς.