​Οι πρόσφυγες που μετακινήθηκαν από το λιμάνι του Πειραιά στα Γιάννενα, καταγγέλλουν ότι εξαπατήθηκαν. Οι χώροι φιλοξενίας στην πρωτεύουσα της Ηπείρου δεν είχαν καμία σχέση με τις κτιριακές ανέσεις που τους είχαν υποσχεθεί.

Τα σπίτια έγιναν σκηνές και οι πρόσφυγες αρνούνται να κατέβουν από τα πούλμαν. Η νεαρή γυναίκα που θα δείτε στο βίντεο ήταν η επιβάτης που κατέβηκε προσωρινά από το πούλμαν στα Γιάννενα και όταν διαπίστωσε ότι οι φωτογραφίες που της παρουσίασαν για να την πείσουν να δεχτεί την μετακίνηση της δεν έχουν καμία σχέση με αυτό που αντίκρισε και ζήτησε να επιστρέψει στον Πειραιά.

Στα ματιά της φαίνεται η απογοήτευση για όσα είδε, θέλει να συναντήσει και πάλι την οικογένειας της.

Μια μητέρα από το πολύωρο ταξίδι κατεβάζει για λίγο τα παιδιά της από το πούλμαν και τα καλύπτει όλα μαζί με μια κουβέρτα για να μην κρυώνουν.

Τα όσα διαδραματίστηκαν στα Γιάννενα σήμαναν συναγερμό στο λιμάνι του Πειραιά με τους πρόσφυγες μαθαίνοντας ότι δεν μεταφέρονται σε συνθήκες που να τους ικανοποιούν, να αρνούνται να επιβιβαστούν πλέον στα πούλμαν για να μεταφερθούν σε κέντρα φιλοξενίας.

Τελείως διαφορετική είναι η εικόνα στην Ηλεία όπου έφτασαν τα εφτά λεωφορεία που μετέφεραν περισσότερους από 300 πρόσφυγες στο παραθεριστικό κέντρο LM Village. Ανάμεσα στους πρόσφυγες βρίσκονται πάρα πολλά παιδιά.

Στο κέντρο φιλοξενίας έφτασε και ένα βρέφος 5 ημερών. Ο Δήμαρχος Ανδραβίδας - Κυλλήνης Ναμπίλ Μοράντ έχει συριακή καταγωγή και χωρίς δεύτερη σκέψη πρότεινε στους γονείς του, να γίνει νονός μιας και πρόκειται για χριστιανούς.