Ανυπεράσπιστοι είναι οι καταναλωτές μπροστά στις ορέξεις των κερδοσκόπων με στόχο την δημόσια υγεία και φυσικά το εύκολο κέρδος. Καθημερινά είναι τα διατροφικά σκάνδαλα που ξεσπούν σε προϊόντα που έχουμε στο τραπέζι μας και που δυστυχώς δεν μπορούμε εύκολα να προφυλαχτούμε...

Κάποιοι καταναλωτές μίλησαν στην κάμερα του STAR και δήλωσαν ότι έχουν έναν και μόνο κρεοπώλη από τον οποίο αγοράζουν κρέατα και ας τον πληρώνουν ακριβά!

Τελικά είναι αυτή η λύση που προτιμούν πολλοί κ��ταναλωτές; Ο κρεοπώλης της γειτονιάς που του έχουμε εμπιστοσύνη και αγοράζουμε το κρέας της οικογένειας; Το τελευταίο διατροφικό σκάνδαλο που ξέσπασε στην Ευρώπη κάνει ακόμα πιο επιφυλακτικούς εκατομμύρια καταναλωτές στη χώρα μας.

Όλα αυτά τη στιγμή που σύμφωνα με τα στοιχεία του Συνηγόρου του Καταναλωτή που δόθηκαν σήμερα και στον Πρόεδρο της Βουλής: «Αυξήθηκαν κατά 14,6% οι καταγγελίες για την ποιότητα των καταναλωτικών αγαθών που αγοράζουμε, δηλαδή χωρίς επαρκή στοιχεία ή με λανθασμένα συνοδευτικά έγγραφα, αλλά και για τις τιμές».

Το πρόβλημα είναι μεγάλο στις εισαγωγές κρεάτων, γι’ αυτό και οι κρεοπώλες όπως λένε είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί τα τελευταία χρόνια...

Ο καταναλωτής όμως όταν φτάσει η στιγμή της αγοράς τι πρέπει να προσέξει;

Ο πρόεδρος εισαγωγέων εμπόρων κρεάτων απαντά: «Παιδιά, την σφραγίδα, αυτό είναι το μυστικό. Και η ημερομηνία που δείχνει πότε μπήκε το κρέας στην χώρα! Εκεί δεν γίνεται λάθος!»

Τα τελευταία χρόνια είχαμε τις εξής διατροφικές βόμβες: χοιρινά πλούσια σε διοξίνες το 2008, το κρέας αλόγου το 2014 και φυσικά τις διοξίνες σε ζωοτροφές και αυγά το 2010. Και φυσικά πρωταθλητής στα σκάνδαλα το λάδι και οι αλλοιώσεις ή οι προσμίξεις που είναι σχεδόν εβδομαδιαίο φαινόμενο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΚΑΙ στην Ελλάδα για το νέο διατροφικό εφιάλτη-Χιλιάδες λίτρα νοθευμένου αλκόολ

Μόνο στο star.gr:ΠΡΟΣΟΧΗ-ΚΙΝΔΥΝΟΣ! Τι θα πάθετε αν φάτε κρέας πιθήκου και ελιές με χαλκό