​Τεταμένη εξακολουθεί να είναι η κατάσταση μεταξύ των μεταναστών στον Πειραιά. Ο κ. Νικήτας Κανάκης, Πρόεδρος των Γιατρών του Κόσμου, ήταν αυτόπτης μάρτυρας στο χθεσινό αιματηρό επεισόδιο και περιγράφει στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR τα όσα διαδραματίστηκαν.

«Η ταραχή ξεκίνησε μάλλον από μία συμπλοκή ανάμεσα σε δύο οικογένειες, αποτέλεσμα ενός καυγά μεταξύ παιδιών, ως πιο πιθανή εκδοχή. Στην αρχή η ταραχή ήταν περιορισμένη, αλλά πάρα πολύ γρήγορα γενικεύτηκε και πήρε χαρακτηριστικά “ανοιχτού πολέμου” ανάμεσα σε νεαρούς Σύρους και Αφγανούς. H συμπλοκή κράτησε για περισσότερο από μία ώρα, με αρκετούς τραυματίες. Εκσφενδονίστηκαν τα πάντα και χρησιμοποιήθηκε ως πολεμοφόδιο ό,τι μπορεί να φανταστεί κανείς» δήλωσε ο κ. Κανάκης.

Ο ίδιος επισήμανε ότι υπήρχε μικρή δύναμη του λιμενικού στο σημείο, η οποία όπως ισχυρίστηκε ο ίδιος, λειτούργησε άψογα. «Θα μπορούσε μια άστοχη παρέμβαση να μεγαλώσει τα επεισόδια» τόνισε.

Όσο για την κατάσταση στο λιμάνι του Πειραιά, ο κ.Κανάκης είπε: «Είναι μια μικρή Ειδομένη, με τη μόνη διαφορά ότι εδώ έχουμε τσιμέντο. Οι άνθρωποι είναι 6.000 και η ένταση συσσωρεύεται». Τέλος, ανέφερε πως ένας καταυλισμός σαν αυτόν, "ο οποίος είναι τελείως ανεξέλεγκτος σε ένα λιμάνι, μπορεί ανά πάσα στιγμή να πάρει ��ποιαδήποτε μορφή και να έχουμε οποιαδήποτε προβλήματα".