​Εκρηκτική είναι η κατάσταση στον Πειραιά, μετά και από τα χθεσινά, πολύ σοβαρά επεισόδια που σημειώθηκαν μεταξύ Σύρων και Αφγανών μεταναστών στην πύλη Ε2 με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τουλάχιστον επτά άτομα.

Όπως έγραψε και το star.gr, τα επεισόδια ξέσπασαν λίγο πριν από τα μεσάνυχτα στον επιβατικό σταθμό στην Πύλη Ε2 και επεκτάθηκαν γρήγορα και στην Πύλη Ε1.

Από πληροφορίες μάλιστα προκύπτει ότι το λιμάνι του Πειραιά μετατράπηκε σε πεδίο μάχης για ασήμαντη αφορμή, μετά από ένα πείραγμα που έκαναν Αφγανοί σε μια Σύρια πρόσφυγα.

Τα αίματα άναψαν αμέσως με αποτέλεσμα η μία ομάδα να αρχίζει να εκτοξεύει εναντίον την άλλης καδρόνια, ξύλα και πέτρες.

Για «γενικευμένη σύγκρουση», έκανε λόγο ο Ν. Κανάκης, πρόεδρος των Γιατρών του Κόσμου, στην πρωινή εκπομπή του Mega, ο οποίος ήταν μπροστά στα επεισόδια.

Όπως είπε, στις συγκρούσεις πήραν μέρος περίπου 500 άτομα, υπογραμμίζοντας ότι ένταση μεταξύ Σύρων και Αφγανών υπήρχε και όλες τις προηγούμενες μέρες, γι’ αυτό άλλωστε και ο Δήμος Πειραιά αποφάσισε να δίνει τα συσσίτια ξεχωριστά, ώστε να αποφευχθούν τα επεισόδια. Τόνισε ακόμα ότι οι Αφγανοί έχουν ένα μόνιμο παράπονο ότι υπάρχει διάκριση ανάμεσα σε αυτούς και τους Σύρους, κάτι όμως που όπως επεσήμανε δεν ισχύει, υπογραμμίζοντας πως με τους Αφγανούς υπάρχει μεγαλύτερο πρόβλημα συνεννόησης.

Την ώρα μάλιστα που ξέσπασαν τα επεισόδια εκείνος μαζί με άλλους γιατρούς βρισκόταν στην κινητή μονάδα των Γιατρών του Κόσμου, την οποία και μετακίνησαν, καθώς έφτασαν εκεί δεκάδες γυναίκες με παιδιά, γι�� να γλιτώσουν.

Ο ίδιος είπε ότι επτά άτομα τραυματίστηκαν, για τέσσερις τραυματίες ζητήθηκε η συνδρομή του ΕΚΑΒ, ενώ ο ένας ήταν σε πιο σοβαρή κατάσταση.

Τέλος, ο κ. Κανάκης προειδοποίησε ότι αν δεν αποσυμφορηθεί το λιμάνι του Πειραιά, τότε η κατάσταση θα γίνει χειρότερη και από την Ειδομένη.

Σημειώνεται ότι ο αριθμός των μεταναστών και προσφύγων που διαμένουν στο λιμάνι του Πειραιά φθάνει τα 5.800 άτομα.

Ήδη άλλωστε το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής εκτύπωσε ενημερωτικά φυλλά��ια που θα πρέπει να μοιραστούν τις επόμενες ημέρες στους πρόσφυγες και μετανάστες, οι οποίοι βρίσκονται στο λιμάνι του Πειραιά, όπου θα τους δίνονται εξηγήσεις γιατί θα πρέπει να μετακινηθούν στα κέν��ρα προσωρινής φιλοξενίας.