​Εντυπωσιακές εικόνες κατέγραψε η κάμερα του STAR από την προετοιμασία των φημισμένων βρετανών πιλότων των RED ARROWS, που βρίσκονται στη χώρα μας ενόψει των εναέριων επιδείξεων που θα κάνουν το καλοκαίρι σε όλο τον κόσμο.

Τα φημισμένα RED ARROWS της Βρετανικής Πολεμικής Αεροπορίας - ίσως το καλύτερο ακροβατικό team στον κόσμο - βρίσκονται ξανά στην Ελλάδα εδώ και δέκα μέρες και προετοιμάζονται σκληρά για τα επόμενα air shows ανά την υφήλιο. Θα μείνουν στη χώρα μας μέχρι το τέλος Απριλίου.

Έχουν έρθει στην Τανάγρα για να προετοιμάσουν τις επιδείξεις τους. Φέτος από τον Μάιο μέχρι τον Σεπτέμβριο θα κάνουν περίπου 85 αεροπορικά air shows σε όλο τον κόσμο.

Οι REDS, όπως είναι το παρατσούκλι τους, έχουν έρθει πολλές φορές στην Ελλάδα για επιδείξεις, αλλά και για να προπονηθούν.

Τα RED ARROWS πετούν εδώ και μισό αιώνα και έχουν κάνει πάνω από 4.700 αεροπορικές επιδείξεις, σε περισσότερες από 56 χώρες παγκοσμίως.

Αν αναρωτιέστε πως αυτοί οι τρομεροί πιλότοι χαλαρώνουν, αυτές οι φωτογραφίες που θα δείτε στο βίντεο θα σας εκπλήξουν. Μερικές φορές επιδίδονται στο... πλέξιμο για να διώξουν την ένταση!

Πολύ σημαντικός και ο ρόλος των τεχνικών των αεροσκαφών που συνεργάζονται άψογα με τους πιλότους και πολλές φορές πετούν κι εκείνοι από την πίσω θέση του κόκκινου αεροσκάφους, τύπου HAWK.

Οι πιλότοι των REDS πετούν μάξιμουμ τρία χρόνια με το ακροβατικό τιμ και μετά ξαναγυρίζουν στις πολεμικές μοίρες της Βρετανικής Πολεμικής Αεροπορίας.