​Μια ακόμη μαύρη σελίδα γράφτηκε σήμερα στην Ειδομένη. Ξέσπασε πόλεμος ανάμεσα σε πρόσφυγες και αστυνομικούς, καθώς έγινε επιχείρηση για να λήξει η κατάληψη της σιδηροδρομικής γραμμής. Οι αποκλειστικές εικόνες που κατέγραψε η κάμερα του STAR και η Ραλλιώ Λεπίδου σοκάρουν!

Το καζάνι που έβραζε μέρες τώρα στην Ειδομένη σήμερα ...εξερράγη! Άνδρες της αστυνομίας επιχείρησαν να ξηλώσουν τη σκηνή που ήταν στημένη πάνω στις γραμμές του τρ��νου. Μια γυναίκα ακούγεται να ουρλιάζει την ώρα που την τραβούν έξω.
Κάποιοι ισχυρίζονται πως είναι πρόσφυγας από τη Συρία. Κάποιοι άλλοι κάνουν λόγο για μια...αλληλέγγυα Γερμανίδα ακτιβίσ��ρια.
Ένας Σύρος πρόσφυγας επεμβαίνει και οι αστυνομικοί τον συγκρατούν. Η κατάσταση γρήγορα ξεφεύγει και μετατρέπεται σε πόλεμο με πέτρες, λοστούς και...γκλομπς!
Από τον πετροπόλεμο σπάει το παρμπρίζ ενός τζιπ της αστυνομίας. Οι συμπλοκές συνεχίζονται για αρκετή ώρα έως ότου κάποιοι πιο ψύχραιμοι καταφέρνουν να ηρεμήσουν τα πνεύματα.
«Γιατί θέλουν να μας πιέσουν; Για πού; Δεν έχουμε πουθενά αλλού να πάμε. Είμαστε εδώ περισσότερο από ένα μήνα. Δεν κάναμε τίποτα κακό γι’ αυτούς» λέει ένας απελπισμένος πρόσφυγας.

Περίπου 100 πρόσφυγες παραμένουν στις σιδηροδρομικές γραμμές, έχοντας στήσει... οδοφράγματα με κάδους. Απελπισία, σύγχυση και τεταμένα νεύρα εξακολουθούν να συνθέτουν το σκηνικό της Ειδομένης για τους χιλιάδες ανθρώπους που έχουν εγκλωβιστεί πίσω από τη σιδερόφραχτη πύλη των συνόρων.

Μια μικρή Ειδομένη είναι και το λιμάνι του Πειραιά, με τους πρόσφυγες να ξεπερνούν τους 5.500, παρόλο που οι μεταναστευτικές ροές από τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου είναι πλέον σχεδόν μηδενικές. Οι πρόσφυγες αρνούνται να μετακινηθούν σε κάποιο οργανωμένο hot spot και η κατάσταση παραμένει ασφυκτική. Ωστόσο ��ρισμένοι επωφελήθηκαν την ηλιόλουστη μέρα, ψαρεύοντας στα... ακατάλληλα νερά του λιμανιού!