Πυρήνες τζιχαντιστών ή συνδέσμους τους στην Ελλάδα αναζητούν οι αστυνομικοί σε τζαμιά και χώρους που συγκεντρώνονται μουσουλμάνοι.

Οι αστυνομικοί επισκέπτονται συχνά τους χώρους αυτούς και ζητούν από τους αλλοδαπούς να επικοινωνούν μαζί τους σε περίπτωση που εντοπίσουν ύποπτα άτομα.

«Έχουν έρθει και ρωτάνε κάποιες φορές. Αφήνουν το τηλέφωνο να τους ειδοποιήσουμε σε περίπτωση που αντιληφθούμε κάποιον φανατικό», λέει στην κάμερα του Star ένας μουσουλμάνος.

«Κάθε Παρασκευή και Σάββατο εδώ γίνονται μεγάλες τελετές. Αν προσέξουμε ένα καινούργιο άτομο που έχει έρθει και μας φαίνεται περίεργο, πιάνουμε κουβέντα μαζί του και του κάνουμε ερωτήσεις. Αν καταλάβουμε ότι είναι τζιχαντιστής, το πρώτο πράγμα που κάνουμε είναι να φωνάξουμε την αστυνομία», σημειώνει ο ιμάμης Χαφίζ Ιφτιχάρ Αχμέντ.

Να σημειωθεί ότι ιδιαίτερη σημασία στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας δίνεται στην ανταλλαγή πληροφοριών, στην πρόσβαση προσωπικών δεδομένων και στην παρακολούθηση επικοινωνιών μέσω διαδικτύου που μέχρι τώρα θεωρούνται ασφαλείς.