​Στις 03:00 τα ξημερώματα της Κυριακής άλλαξε η ώρα, με αποτέλεσμα οι δείκτες να μετακινηθούν 60 λεπτά μπροστά, και το ρολόι από 03:00 να δείχνει 04:00.

Όσοι λοιπόν δεν ρυθμίσατε τους δείκτες σας, καλό είναι να το κάνετε ώστε να μην ξεχαστείτε και μετά είστε ασυνεπείς στα ραντεβού σας, μιας και αύριο είναι Δευτέρα, επομένως δεν θέλετε να πάτε λάθος ώρα στη δουλειά!

Τι σημαίνει τώρα η αλλαγή ώρας; Ναι μεν χάνουμε 60 λεπτάκια ύπνου, αλλά συμβολικά, το καλοκαίρι είναι μπροστά, και η μέρα μεγαλώνει!

ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΩΡΑ ΚΑΘΕ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΜΑΡΤΙΟΥ:

Η αλλαγή της ώρας, σύμφωνα με την οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης που υποχρεώνει όλα τα κράτη μέλη να την τηρήσουν με νόμο, γίνεται, πλέον, την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου στη 01.00 π.μ. ώρα Γκρίνουιτς (GMT) και τελειώνει την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου του ίδιου έτους πάλι στη 01.00 π.μ. ώρα Γκρίνουιτς.

Επομένως η αλλαγή είναι ταυτόχρονη για όλα τα κράτη-μέλη της Ε.Ε. τα οποία έχουν υιοθετήσει το μέτρο. Το βασικό πλεονέκτημα της χρήσης του μέτρου της θερινής ώρας είναι η εξοικονόμηση ενέργειας. Συνολικά κατά τους επτά μήνες της θερινής ώρας εξοικονομούμε 210 ώρες ηλεκτρικής ενέργειας εκμεταλλευόμενοι τον Ήλιο.

Στην Ελλάδα η θερινή ώρα εφαρμόστηκε για πρώτη φορά, δοκιμαστικά, το 1932 και συγκεκριμένα από τις 6 Ιουλίου μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου όπου τα ρολόγια είχαν τεθεί μία ώρα μπροστά, μια ιδέα που όμως εγκαταλείφθηκε γρήγορα.

Το 1973, ωστόσο, λόγω της ενεργειακής κρίσης που έπληξε την Ευρώπη, αποφασίστηκε η υιοθέτηση του μέτρου της θερινής ώρας από μεγάλο μέρος των κρατών συμπεριλαμβανομένης τότε και της Ελλάδας. Το νέο μέτρο πρωτοεφαρμόστηκε στη χώρα μας το 1975.