​Σκηνές… απείρου κάλλους εκτυλίχθηκαν στη Βέροια, όταν έφτασαν τα πρώτα 6 λεωφορεία με πρόσφυγες από την Ειδομένη, στο κέντρο φιλοξενίας που δημιουργήθηκε στο στρατόπεδο Αρματολού Κόκκινου, δίπλα στο χωριό Αγία Βαρβάρα.

img_8528.jpg
Όπως μεταδίδει το verianet και το veriotis.gr, κάτοικοι της περιοχής έφτασαν στο σημείο αγανακτισμένοι και με άγριες διαθέσεις, θέλοντας να κάνουν σαφές πως οι πρόσφυγες δεν είναι επιθυμητοί.

img_8537_0.jpg
Γι΄αυτό και συγκεντρώθηκαν στο κέντρο φιλοξενίας, όπου για 15 περίπου λεπτά άρχισαν να τους γιουχάρουν με το που έφτασε το λεωφορείο. Στη συνέχεια, άνοιξαν το δρόμο και επέτρεψαν τη διέλευση του λεωφορείου το οποίο πέρασε την πύλη του στρατοπέδου.

img_8544_0.jpg
Μάλιστα υπήρξαν και κάποιοι ακόμα πιο «θερμόαιμοι», που δεν δίστασαν να πετάξουν δυο γουρουνοκεφαλές μπροστά στην πύλη του στρατοπέδου.

ΠΑΡΑΛΙΓΟ ΘΕΡΜΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΜΕ ΤΟΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΗΜΑΘΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ, ΓΙΩΡΓΟ ΟΥΡΣΟΥΖΙΔΗ:

Τα πνεύματα άναψαν για τα καλά στην περιοχή, όταν ο Γιώργος Ουρσουζίδης έφτασε στο χώρο, λίγο πριν την άφιξη του λεωφορείου.

img_9790_0.jpg
Κάποιοι από τους εξαγριωμένους κατοίκους, τον εντόπισαν μέσα στην κλούβα των ΜΑΤ και κινήθηκαν προς το μέρος του.

veroia_voul1_0.jpg
Ο βουλευτής Ημαθίας του ΣΥΡΙΖΑ, βγήκε και προσπάθησε να τους μιλήσει, αλλά κάποιοι επιχείρησαν να τον λιντσάρουν. Ωστόσο οι αστυνομικές δυνάμεις επενέβησαν και αποφεύχθηκαν τα χειρότερα. Ο ίδιος, εμφανώς ξαφνιασμένος, βρήκε αμέσως καταφύγιο πίσω στην κλούβα, ενώ κάποιος από τους κατοίκους δεν δίστασε να πετάξει γουρουνοκεφαλή στην κλούβα, πυροδοτώντας την ένταση.

img_9797_0.jpg

Λίγη ώρα πριν τα επεισόδια, ο Γ. Ουρσουνίδης, όπως φαίνεται από τα βίντεο του veriotis.gr, είχε σύντομες συνομιλίες με τους κατοίκους της περιοχής.

veroia_voul2_0.jpg
«Στον λόγο της τιμής μου, σας λέω ότι θα είναι μόνο Σύριοι. Θα έρθουν 200 σήμερα και άλλοι 200 μετά...Μίλησα με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα, ο οποίος με διαβεβαίωσε πως θα μείνουν έως ότου τακτοποιηθεί το πρόβλημά τους, καθώς κανένας από τους πρόσφυγες δεν θέλει να μείνει εδώ, όλοι έχουν συγγενείς στο εξωτερικό» τόνισε χαρακτηριστικά ο βουλευτής.

main_1458933963_3337664.jpg
«Να μην έχουμε εικόνες της Ειδομένης, αυτό θέλουμε. Χρυσέ μου άνθρωπε, θέλουμε ειρήνη. Υπάρχει μια μοναχή δίπλα στον Προφήτη-Ηλί��. Αν πειραχτεί μια τρίχα από τα μαλλιά της, θα γίνει χαμός! Εγώ σας το λέω, ο παπά-Ευλόγιος, και κάντε μου μήνυση» είπε ένας ιερωμένος που ήταν παρών στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

img_9802.jpg
Σύμφωνα με πληροφορίες αναμένονται άλλα τέσσερα λεωφορεία με πρόσφυγες να φτάσουν αργότερα το βράδυ στο στρατόπεδο της Αγίας Βαρβάρας.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ.