​Το καφεκίτρινο πέπλο που φόρεσε χθες ολόκληρη η Ελλάδα, σιγά σιγά ταξιδεύει προς... Τουρκία. Από την επίθεση της αφρικανικής σκόνης, δεν γλίτωσε φυσικά ούτε η Αθήνα, κάνοντας την Ακρόπολη να μοιάζει... χαμένη στον αττικό ουρανό και τον ήλιο να θυμίζει...φεγγάρι.

Με όριο τα 50 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο αέρα, οι μέγιστες τιμές στο σταθμό μετρήσεων του Αστεροσκοπείου στο Θησείο... έδειξαν από 150 έως 200 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο.

Αύριο... προλαβαίνουν δεν προλαβαίνουν να γίνουν οι παρελάσεις στην Αθήνα, χωρίς να γίνουμε... μούσκεμα, αφού βροχές και ισχυρές καταιγίδες έρχονται προς το μεσημέρι. Στη Θεσσαλονίκη το νερό θα αρχίσει να πέφτει από το απόγευμα. Μαζί θα... πέσει δυο-τρεις βαθμούς και η θερμοκρασία!

Συννεφιασμένο και κατά τόπους βροχερό, αλλά με εξασθενημένα τα φαινόμενα θα είναι το σκηνικό του καιρού το Σαββατοκύριακο. Ισχυροί βοριάδες στο Αιγαίο θα... ταρακουνήσουν λίγο όσους επιστρέφουν με πλοίο, ενώ η θερμοκρασία θα πάρει κι άλλο τον... κατήφορο!

Από Δευτέρα οι βοριάδες εξασθενούν φέρνοντας σταδιακή άνοδο της θερμοκρασίας , μέχρι που το θερμόμετρο θα ξαναδείξει... 20άρια, όπως ταιριάζει στην... Άνοιξη!