​Για την υπόθεση του θανάτου του Βαγγέλη Γιακουμάκη και στο πώς η ανάλυση DNA θα μπορούσε να βοηθήσει στην διέλευκανσή της, μίλησε στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», ο Γ. Φιτσιάλος, δικαστικός πραγματογνώμονας ανάλυσης DNA.

«Από ότι γνωρίζω έγιναν προσπάθειες ανίχνευσης του DNA στο μαχαίρι που βρέθηκε δίπλα στον Βαγγέλη Γιακουμάκη χωρίς όμως να δώσουν κάποιο αποτέλεσμα που να οδηγήσει σε κάποιο συμπέρασμα για την υπόθεση. Το πρόβλημα ήταν η καταστροφή του DNA. Ίσως θα έπρεπε να γίνουν προσ��άθειες να “διαβαστεί» με άλλες τεχνικές το κακής ποιότητας DNA» σημείωσε και πρόσθεσε: «Mπορούν να γίνουν πολλά πράγματα μέχρι να αντλήσουμε την πληροφορία που υπάρχει πάνω στο πειστήριο».

Στη συνέχεια ανέφερε ότι «Στη σκηνή του εγκλήματος, αν το παιδί είχε αιμορραγήσει, θα υπήρχε σε πολλά σημεία μια λίμνη αίματος. Θα έπρεπε να έχει εξακριβωθεί πού υπάρχει αυτή η λίμνη αίματος, ακόμα και μετά από τις 37 ημέρες που βρέθηκε η σορός.
Θα περίμενα να έχουν τεκμηριώσει την ύπαρξη ίχνους αίματος».

Τέλος ο κύριος Φιτσιάλος, τόνισε πως «αν η σορός του Βαγγέλη ήταν καλυμμένη με νερό, τότε δυσκολεύει η υπόθεση γιατί όσο περνούν οι μέρες τόσο περισσότερο “χαλάνε” τα στοιχεία».

«Αν το συμβάν είχε ξεκινήσει από το δωμάτιο του Γιακουμάκη, θα μπορούσε να βρεθεί κάποιο στοιχείο. Δηλαδή αν το μοιραίο έγινε στο δωμάτιο και το παιδί απλά μεταφέρθηκε στο σημείο που τελικά βρέθηκε. Δεν έχουμε εξακριβώσει αν το παιδί το άφησαν εκεί που βρέθηκε ή αν πήγε από μόνο του» λέει καταλήγοντας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σε ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ αποδίδεται ο θάνατος του Γιακουμάκη-Απαλλακτικό το βούλευμα για τον πρώην βουλευτή

Υπόθεση Γιακουμάκη: Στο στόχαστρο η μυστηριώδης φοιτήτρια-Η σχέση της μ’έναν από τους Κρητικούς

ΜΟΝΟ στο Star: ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΕΣ μαρτυρίες για την ΚΟΛΑΣΗ που ζούσε ο Γιακουμάκης (βίντεο)

ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ: Ο διευθυντής της Γαλακτοκομικής Σχολής μιλάει για τον Βαγγέλη Γιακουμάκη