​Το τρομοκρατικό χτύπημα στις Βρυξέλλες ήταν αφορμή για να τεθούν σε συναγερμό και οι ελληνικές αρχές. Στο μικροσκόπιο των αρχών μπήκαν ξανά τα ση��εία εισόδου της χώρας μας και κυρίως η Λέρος από όπου αποδεδειγμένα πέρασαν άτομα που συμμετείχαν σε επιθέσεις σε ευρωπαϊκές πόλεις.

Μπορεί Βρυξέλλες και Αθήνα να απέχουν κάτι λιγότερο από 3000 χιλιόμετρα, ωστόσο η ιστορία των τελευταίων μηνών δείχνει ότι η χώρα μας είναι πύλη εισόδου τζιχαντιστών. Όπως έγινε γνωστό, δυο από τους τρομοκράτες που αιματοκύλισαν το θέατρο Μπατακλάν στη Γαλλία είχαν μπει στην Ευρώπη από την Λέρο. Αλλά και ο άμεσος συνεργός του μακελάρη Αμπντεσλάμ αποκαλύφθηκε ότι χρησιμοποίησε την ίδια πύλη εισόδου, γι' αυτό και οι ελληνικές αρχές εξετάζουν πολύ προσεκτικά τα... διαβατήρια των ημερών εκείνων, καθώς και οι διασώσεις των μεταναστών στην Λέρο.

Αλλά και ο εγκέφαλος των επιθέσεων στο Παρίσι, Αμπντελχαμίντ Αμπααούντ, που έπεσε νεκρός από Γάλλους αστυνομικούς χρησιμοποίησε ως καταφύγιο διαμερίσματα στα Σεπόλια και στο Παγκράτι. Οι επαφές του Αμπααούντ, καθώς και οι τηλεφωνικές του επαφές θα εξεταστούν και πάλι, καθώς εκεί ίσως να κρύβονται οι άνθρωποι του νέου μακελειού των Βρυξελλών που βάλθηκαν να γυρίσουν αιώνες πίσω την Ευρώπη.

Η αντιτρομοκρατική υπηρεσία και η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών έχουν ήδη εντολή να παρακολουθούν σχολαστικά περισσότερους από 100 λατρευτικούς χώρους που λειτουργούν στ��ν Αττική, με ταυτόχρονη καταγραφή των ατόμων που συμμετέχουν. Παράλληλα, οι ελληνικές αρχές βρίσκονται ήδη σε διαρκή επαφή με τις υπηρεσίες ασφαλείας της Γαλλίας και του Βελγίου για συνεχή ροή πληροφοριών.

BINTEO STAR

Δείτε επίσης:

Μακελειό στις Βρυξέλλες: ΈΚΡΥΒΑΝ μέσα στα ΓΑΝΤΙΑ τους πυροκροτητές και περπατούσαν ΨΥΧΡΑΙΜΟΙ

«ΔΙΨΟΥΣΑΝ» για αίμα οι μακελάρηδες του Βελγίου-Γεμάτη με ΚΑΡΦΙΑ η μία από τις βόμβες-ΦΩΤΟ

«MATΩΝΕΙ» η καρδιά της Ευρώπης-Το χρονικό των τρομοκρατικών χτυπημάτων στις Βρυξέλλες