Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά η ξεχωριστή μουσική εκδήλωση Ambassadors in Concert in Athens, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με σκοπό αυτή τη χρονιά την ενίσχυση των παιδιών προσφύγων που βρίσκονται στο Ελαιώνα, στα Διαβατά και την Λέσβο και υποστηρίζονται από τα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος.

Πρέσβεις και μέλη του διπλωματικού σώματος από την Αγγλία, Αμερική, Αυστραλία, Αυστρία, Γεωργία, Εσθονία, Ιαπωνία, Ιρλανδία, Λουξεμβούργο, Μεξικό, Λιθουανία, Σλοβακία και Τσεχία, ανέβηκαν στην σκηνή και μάγεψαν το κοινό με μελωδίες των Schubert, Dvorak, Grieg, Lehar, Verdi, Θεοδωράκη αλλά και Jazz πινελιές των Keith Jarret, Bart Howard, Antonio Karlos Jobim.

IMG_1314.JPG

Μαζί τους συμμετείχαν διακεκριμένοι λυρικοί καλλιτέχνες, η σοπράνο Βασιλική Καραγιάννη, ο τενόρος Δημήτρης Πακσόγλου και το Jazz τρίο του Τάκη Φαραζή (John Balikos Jazz τρίο).

Συγκινητική στιγμή της βραδιάς ήταν όταν στην σκηνή εμφανίστηκαν παιδιά από το Ωδείο Μουσικοί Ορίζοντες και συνόδευσαν τον Μεξικάνο Πρέσβη τραγουδώντας ένα παραδοσιακό τραγούδι της χώρα του.

Το σχεδιασμό του φωτισμού της βραδιάς και φέτος επιμελήθηκε η διεθνούς φήμης και βραβευμένη με ΕΜΜΥ για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 Ελευθερία Ντεκώ.
Την επιμέλεια και την οργάνωση παραγωγής είχε ο καλλιτέχνης της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Νίκος Τσαούσης.


Λίγα λόγια για τα Παιδικά Χωριά SOS

Τα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος είναι μέλος του Διεθνούς Οργανισμού SOS Children’s Villages International, που λειτουργεί σε 134 χώρες. Στην Ελλάδα, τα Παιδικά Χωριά SOS είναι ειδικά αναγνωρισμένο Φιλανθρωπικό Σωματείο, που ιδρύθηκε το 1975 με σκοπό την προστασία των παιδιών, τα οποία για σοβαρούς κοινωνικούς λόγους στερούνται μόνιμα τη φροντίδα των φυσικών τους γονιών.

IMG_1311.JPG


Η προστασία και φροντίδα των παιδιών που ζουν στα Παιδικά Χωριά SOS προσφέρεται σε μακρόχρονη, συνεχή, σταθερή βάση. Ξεκινά από την παιδική ηλικία και συνεχίζεται έως ότου το παιδί, προετοιμασμένο κατάλληλα, ηθικά, κοινωνικά και επαγγελματικά, είναι ικανό να σταθεί μόνο του στην κοινωνία.

Τα Παιδικά Χωριά SOS ανταποκρινόμενα στις ανάγκες που δημιουργήθηκαν από την οικονομική κρίση που πλήττει τη χώρα μας και τη δραματική αύξηση των οικογενειών σε φτώχεια λειτουργούν οκτώ Κ��ντρα Στήριξης Παιδιού & Οικογένειας για τη στήριξη αυτών των οικογενειών. Για περισσότερες πληροφορίες για το έργο των Παιδικών Χωριών SOS και για τη συμβολή της εκδήλωσης στο έργο τους, μπορείτε να επικοινωνείτε στα τηλ. 210-3313661-3 ή στο www.sos-villages.gr .