​Στο παλιό στρατόπεδο "Βογιατζόγλου" στα Λαγκαδίκια Θεσσαλονίκης βρέθηκε σήμερα Τρίτη για αυτοψία κλιμάκιο του Στρατού, καθώς και εκπρόσωποι της Ύπατης Αρμοστείας, προκειμένου να επιβλέψουν τον χώρο, όπου η κυβέρνηση προτίθεται να δημιουργήσει κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στην περιοχή.

stratopedo.jpg

Στο σημείο βρέθηκαν ωστόσο και κάτοικοι των Λαγκαδικίων και των γύρω χωριών, οι οποίοι εξέφρασαν τον προβληματισμό τους για την ξαφνική απόφαση της κυβέρνησης να δημιουργήσει κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στο στρατόπεδο "Βογιατζόγλου".

stratopedo2.jpg

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα «thestival.gr», οι κάτοικοι της περιοχής είναι αναστατωμένοι και διαμαρτύρονται, καθώς όπως λένε δεν γνωρίζουν τον ακριβή αριθμό των προσφύγων και των μεταναστών που θα φιλοξενηθούν στο στρατόπεδο, ενώ εκφράζουν και τις ενστάσεις τους για το χώρο, ο οποίος βρίσκεται λίγα μέτρα μακριά από το... νηπιαγωγείο και το δημοτικό σχολείο του χωριού.

«Αποφάσισαν να κάνουν αυτή την κίνηση μονομερώς, χωρίς να ερωτηθεί η τοπική κοινωνία. Προς θεού πρέπει να είμαστε ειλικρινείς οι συνάνθρωποι μας έχουν ανάγκη, να προσφέρουμε όσο μπορούμε, δεν είμαστε ρατσιστές, αλλά έχουμε ενστάσεις για το χώρο», δήλωσε ο αντιδήμαρχος Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών του δήμου Λαγκαδά, Αστέριος Κομμάτας.

stratopedo3.jpg


stratopedo4.jpg