​Σχεδόν ένα χρόνο μετά το θάνατο του Βαγγέλη Γιακουμάκη και τις αποκαλύψεις με τα φρικτά βασανιστήρια που ζούσε στη Γαλακτοκομική Σχολή όπου φοιτούσε η υπόθεση μοιάζει να έχει παγώσει!

Ο Αλέξης Κούγιας, ο οποίος έχει αναλάβει την υπεράσπιση του τότε Διευθυντή της Γαλακτομικής Σχολής Ιωαννίνων, μίλησε στην εκπομπή του Star «Αλήθειες με την Ζήνα.

«Ο διευθυντής της σχολής δεν είναι ούτε η οικογένεια του παιδιού, ούτε κανένας αστυνομικός προς τον οποίο κάποιος να καταγγέλει κάτι και να παρεμβαίνει. Διευθύνει μια σχολή στην οποία δεν φοιτούν ούτε παιδάκια δημοτικού, ούτε καν έφηβοι. Μιλάμε για σπουδαστές που δεν ήρθαν από το κολλέγιο, μιλάμε για παιδιά που προέρχονται από κτηνοτροφικές οικογένειες, μιλάμε για ολοκληρωμένες προσωπικότητες».

Την ίδια στιγμή, ο ίδιος τονίζει πως και στον στρατό κάνουν καψόνια αλλά δεν αυτοκτονεί κάποιος για μία πλάκα! «Μέσα από τη δικογραφία φαίνεται ότι έκανε πολύ περισσότερα πράγματα από αυτά που ήταν υποχρεωμένος ως διευθυντής να κάνει. Καψόνια γίνονται και στον στρατό, δεν σημαίνει ότι ένας άνθρωπος αυτοκτονεί όταν του κάνουν πλάκα.

Αν έχουμε αυτοκτονία μπορεί κάποιος να πει ότι παραπέμπω και τον διευθυντή της σχολής. Αν όμως πρόκειται για ανθρωποκτονία από πρόθεση... βιάστηκε ο εισαγγελέας να ασκήσει τη δίωξη. Η απόδειξη ότι δε συνέβαινε κάτι που να έπρεπε να επιληφθεί ο διευθυντής της σχολής είναι ότι το ίδιο το παιδί δεν ενημέρωσε ποτέ τους γονείς. Δεν υπάρχουν μαρτυρίες για τα βασανιστήρια στη δικογραφία για παράβαση καθήκοντος του διευθυντή».