​Μπλόκο βάζει το υπουργείο Παιδείας στην εκπαιδευτική επίσκεψη του 1ου Λυκείου Ξάνθης στο Ευρωκοινοβούλιο. Το σχολείο θα επισκεπτόταν το Ευρωκοινοβούλιο μετά από πρόσκληση αλλά και χρηματοδότηση από τον ευρωβουλευτή της Χρυσής Αυγής Ελευθέριο Συναδινό.

Πρόκειται για τον βουλευτή ο οποίος, όπως σας είχε ενημερώσει το star.gr, πριν λίγες μέρες πετάχτηκε έξω από το Ευρωκοινοβούλιο. Κάτι τέτοιο συνέβη για πρώτη φορά στην… ��στορία!

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου εκφράζει την έντονη ανησυχία και δυσαρέσκεια για την έγκριση της επίσκεψης από το Σύλλογο διδασκόντων του σχολείου, με πρόσκληση και χρήματα του Ευρωβουλευτή που πρόσφατα απεβλήθη του Κοινοβουλίου για πρώτη φορά στην Ιστορία του θεσμού, εξαιτίας της ακραίας αντιδημοκρατικής έκφρασης των Νεοναζιστικών του απόψεων.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου, «από την εξέταση των γεγονότων προέκυψε ότι υπήρχε ελλιπής ενημέρωση τόσο των μαθητών, γονέων και προϊσταμένων αρχών, όσο και του ΥΠΠΕΘ, που καθιστά αναγκαία τη περαιτέρω διερεύνηση του θέματος.

Σε κάθε περίπτωση πρέπει όλο το θεσμικό πλαίσιο, που αφορά στις επισκέψεις σχολείων στο Ευρωκοινοβούλιο, να απεμπλακεί από τα κόμμα��α. Το ΥΠΠΕΘ, σε συνεργασία με την ΕΕ, θα μεριμνήσει ώστε να πραγματοποιηθεί η επίσκεψη των μαθητών σε μεταγενέστερο χρόνο και με θεσμικό τρόπο».