​Σοβαρά τραυματισμένη νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Βαρκελώνης, η Ελληνίδα φοιτήτρια που επέβαινε στο λεωφορείο, με άλλους φοιτητές του προγράμματος Erasmus, το οποίο ανατράπηκε χθες το πρωί έξω από το Φρέζιναλς της Ισπανίας.
Το υπουργ��ίο Παιδείας ανακοίνωσε το όνομα της φοιτήτριας, -πρόκειται για την Ευαγγελία Κολόμβου- επισημαίνοντας ότι νοσηλεύεται σε ένα από τα καλύτερα δημόσια νοσοκομεία της Βαρκελώνης και ότι οι γονείς της είναι καθοδόν για την ισπανική πόλη.
Ακόμη επισημαίνεται ότι ο Έλληνας φοιτητής, που επίσης επέβαινε στο μοιραίο πούλμαν, δεν τραυματίστηκε καθόλου και είναι καλά στην υγεία του.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Από τους δύο Έλληνες φοιτητές, που επέβαιναν στο πούλμαν που ανατράπηκε χθες το πρωί έξω από το Φρέζιναλς της Ισπανίας , ο ένας είναι καλά στην υγεία του, χωρίς κανένα τραυματισμό, ενώ η φοιτήτρια Ευαγγελία Κολόμβου νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο Βαλεμπρόν της Βαρκελώνης. Πρόκειται για ένα από τα καλύτερα δημόσιο νοσοκομεία της Ισπανίας. Οι γονείς της φοιτήτριας είναι καθοδόν προς τη Βαρκελώνη.
Η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας, Έρευνα και Θρησκευμάτων, Σία Αναγνωστοπούλου, βρίσκεται σε συνεχή επαφή με την ελληνική Πρεσβεία στη Μαδρίτη, από όπου έχει διαρκή ενημέρωση».
ελλη.jpg

Όπως σας ενημερώσαμε νωρίτερα, 14 φοιτήτριες σκοτώθηκαν στο δυστύχημα και δεκάδες φοιτητές τραυματίστηκαν στο φοβερό τροχαίο. Οι επιβάτες του λεωφορείου ήταν, ηλικίας 20 έως 32 ε��ών, από 20 διαφορετικές χώρες.