Επιχειρώντας αποκρυπτογράφηση της συμφωνίας των Βρυξελλών, ορατό είναι το ενδεχόμενο εγκλωβισμού στην Ελλάδα για τα επόμενα χρόνια ή και για πάντα, των 48.000 αλλοδαπών που βρίσκονται σήμερα στη χώρα μας, αλλά και των παράνομων μεταναστών που ενδεχομένως συνεχίζουν να έρχονται το επόμενο διάστημα.

Ας δούμε το γιατί:

Η Ελλάδα αναλαμβάνει υποχρέωση να αδειάσει άμεσα τα νησιά από τους σημερινούς 8.236 αλλοδαπούς που συνωστίζονται ειδικά στο βόρειο Αιγαίο. Καθώς η συμφωνία αφορά τους νέους που τυχόν θα καταφτάνουν από αύριο.

Στη συνέχεια οφείλει να προχωρήσει σε πλήρη διαχωρισμό των, πολεμικών ή πολιτικών προσφύγων, που θα διαμένουν σε κέντρα φιλοξενίας, από τους παράτυπους μετανάστες που θα οδηγούνται σε κέντρα κράτησης.

Οι πρόσφυγες, αλλά και όσοι υποστηρίζουν ότι έχουν προσφυγική ιδιότητα, θα πρέπει, για να παραμείνουν στην Ελλάδα, να υποβάλουν υποχρεωτικά αίτηση ασύλου. Αν δεν το πράξουν, θέλοντας ενδεχομένως να ζητήσουν άσυλο μελλοντικά σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα, θα θεωρείται ότι χάνουν την προσφυγική τους ιδιότητα, και θα επαναπροωθούνται στις χώρες τους.

Το ίδιο θα συμβεί και με όσους χαρακτηρίζονται παράνομοι μετανάστες, τους οποίους η Τουρκία δεν υποχ��εούται να δέχεται πίσω.

Θα πρέπει λοιπόν να επιστρέφονται στις χώρες τους, οι οποίες μέχρι τώρα συνηθέστατα αρνούνται, και θα αναλάβουν να τις πιέσουν οι μεγάλες ευρωπαϊκές δυνάμεις.

Με βάση τα στοιχεία της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ, για το Φεβρουάριο, το 45% των αλλοδαπών στην Ελλάδα ήταν Σύριοι, το 27% Αφγανοί, το 19% Ιρακινοί και 9% από άλλες 71 συνολικά χώρες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΕΝΤΑΣΗ στην Ειδομένη: Εξαγριωμένοι οι πρόσφυγες με το αποτέλεσμα της Συνόδου Κορυφής!