​Την ώρα που οι μετανάστες και οι πρόσφυγες που βρίσκονταν στον Πειραιά πανηγύριζαν διότι άργησαν να μάθουν ότι η συμφωνία μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Τουρκίας για το προσφυγικό δεν σήμαινε το άνοιγμα των συνόρων, οι εγκλωβισμένοι στην Ειδομένη, διαμαρτύρονταν έντονα στην ανακοίνωση του σχεδίου, που ίσως καθορίσει τις ζωές τους!

Εκατοντάδες μετανάστες και πρόσφυγες στην ουδέτερη ζώνη Ελλάδας-ΠΓΔΜ άρχισαν να αντιδρούν, φωνάζοντας συνθήματα υπέρ της Γερμανίας.

Πολλά μικρά παιδιά, με χαρτόνια και χάρτες της ΕΕ ζητούσαν να ανοίξουν τα σύνορα, προκειμένου να συνεχίσουν το ταξίδι τους στην Ευρώπη!

Να σημειωθεί ότι η συμφωνία που επιτεύχθηκε στις Βρυξέλλες προβλέπει τη μετεγκατάσταση των Σύρων προσφύγων από την Ελλάδα στα υπόλοιπα κράτη-μέλη της ΕΕ.

Ο αριθμός των μετεγκαταστάσεων έχει αναθεωρηθεί ανοδικά στις 72.000 πρόσφυγες -τους υπάρχοντες 18.000, σύμφωνα με τις προηγούμενες συμφωνίες και τη μεταφορά του υπολοίπου των θέσεων από την Ουγγαρία, που είναι 54.000.

Αυτό, σύμφωνα με το μηχανισμό «ένας προς έν��ν», σημαίνει ότι συνολικά 72.000 Σύροι πρόσφυγες θα μπορούν να επιστραφούν από τα νησιά της Ελλάδας στην Τουρκία και, συνεπώς, άλλοι 72.000 Σύροι πρόσφυγες θα μετεγκατασταθούν από την Τουρκία στην ΕΕ.

Η συμφωνία προβλέπει πως, εάν φτάσουμε τον αριθμό των 72.000 Σύρων, ο μηχανισμός «θα επανεξεταστεί».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μέρκελ: Όσοι πρόσφυγες μπαίνουν στην Ελλάδα από τις 20 Μαρτίου θα επιστρέφουν στην Τουρκία