​Νέα στοιχεία έδωσε στην Ελληνική δικαιοσύνη ο πρώην τραπεζικός υπάλληλος της HSBC στη Γενεύη, Εβρέ Φαλτσιανί στη δεύτερη συνάντηση του στη Γαλλία με τους εισαγγελείς Ελένη Τουλουπάκη, Χρήστο Ντζούρα και Γιώργο Καλούδη.
��ο πρόσωπο "κλειδί" στις έρευνες για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, στη νέα επαφή του με τους Έλληνες εισαγγελείς, έδωσε επιπλέον πληροφορίες και διευκρινιστικές οδηγίες για την αξιοποίηση όχι μόνο της λίστας Λαγκάρντ αλλά και της λίστας Μπόργιανς που ήρθε πρόσφατα στα χέρια των ελληνικών αρχών από κρατίδιο της Γερμανίας.
Ο Εβρέ Φαλτσιανί που είχε υποκλέψει τα στοιχεία των κατόχων τραπεζικών λογαριασμών στην HSBC Γενεύης, ως υπάλληλος της συγκεκριμένης τράπεζας, γνωρίζει τις πρακτικές που ακολουθούνται στο χρηματοπιστωτικό σύστημα για την απόκρυψη μεγάλων ποσών και την αποφυγή της φορολόγησης τους και εκτιμάται ότι είναι σε θέση να δώσει οδηγίες για την αξιοποίηση και της λίστας Μπόργιανς που περιλαμβάνει 10.000 ΑΦΜ καταθετών στην τράπεζα UBS την περίοδο από το 2006 ως το 2008. Οι συνολικές καταθέσεις αγγίζουν τα 6,5 δισ. ευρώ.
Η συνάντηση είχε μεγάλη διάρκεια καθώς το κλιμάκιο των εισαγγελέων με επικεφαλής την Ελένη Τουλουπάκη, βρίσκεται στο εξωτερικό εδώ και τρεις μέρες. Τα νέα στοιχεία που έδωσε ο πρώην τραπεζικός υπάλληλος εκτιμάται ότι θα λειτουργήσουν καταλυτικά στις έρευνες του εισαγγελέα οικονομικού εγκλήματος, Παναγιώτη Αθανασίου για το μαύρο αφορολόγητο χρήμα που εντοπίστηκε σε τραπεζικές καταθέσεις Ελλήνων στο εξωτερικό αλλά και στην παράλληλη έρευνα που διενεργείται με εντολή του προϊσταμένου της εισαγγελίας πρωτοδικών Αθήνας Ηλία Ζαγοραίου, για πιθανή δράση εγκληματικής οργάνωσης με στόχο το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.
Η πρώτη συνάντηση των Ελλήνων εισαγγελέων με τον Εβρέ Φαλτσιανί είχε πραγματοποιηθεί πάλι στο εξωτερικό τον περασμένο Σεπτέμβριο. Αμέσως μετά κάποιοι εμπλεκόμενοι στη λίστα Λαγκάρντ είχαν εμφανιστεί και είχαν πληρώσει το σύνολο των φόρων και των προστίμων που τους είχαν καταλογιστεί για φοροδιαφυγή.