Στο λιμάνι του Πειραιά κατέπλευσε το πρωί το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Αριάδνη», με 638 πρόσφυγες και μετανάστες από δύο νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Το πλοίο παρέλαβε 240 άτομα από τη Χίο και 398 από τη Μυτιλήνη. Εντός της ημέρας θα καταπλεύσει και το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Βlue star 2» με 79 μετανάστες και πρόσφυγες από τη Λέρο και πέντε από την Κω.

Πούλμαν έχουν μεταβεί και σήμερα στο λιμάνι του Πειραιά προκειμένου να παραλάβουν πρόσφυγες και μετανάστες για διάφορα κέντρα φιλοξενίας στα Γιάννενα, ωστόσο πολλοί αρνούνται να επιβιβαστούν φοβούμενοι ότι θα εγκλωβιστούν και ότι δεν θα μπορέσουν να συνεχίσουν το ταξίδι τους.

Σύμφωνα με τη χθεσινή καταμέτρηση από το Λιμενικό Σώμα ο αριθμός των προσφύγων και μεταναστών που φιλοξενούνται στους επιβατικούς σταθμούς του ΟΛΠ ή διαμένουν σε σκηνές μέσα στο λιμάνι ανέρχεται σε 4.500 άτομα περίπου, μετά και τον χθεσινό κατάπλου του «Νήσος Μύκονος» με 430 πρόσφυγες.

Στο κέντρο φιλοξενίας στη Φιλιππιάδα έφτασαν πέντε λεωφορεία με πρόσφυγες

Στο στρατόπεδο «Πετροπουλάκη» στη Φιλιππιάδα, έφτασαν λίγο πριν τις 7.00 το πρωί πέντε λεωφορεία με πρόσφυγες από τον Πειραιά.

Πρόκειται για τέσσερα λεωφορεία με Σύρους και ένα με Αφγανούς. Οι πρόσφυγες αποβιβάζονται από τα λεωφορεία, καταγράφ��νται από την αστυνομία και στη συνέχεια οδηγούνται σε σκηνή.

Τους πρόσφυγες υποδέχτηκαν ο δήμαρχος Zηρού και οι δημοτικοί σύμβουλοι.

Στο παλιό στρατόπεδο «Πετροπουλάκη» δημιουργήθηκε υποδομή για να φιλοξενήσει 700 πρόσφυγες και μετανάστες.