​Ταλαιπωρημένοι πρόσφυγες, άνδρες, γυναίκες και παιδιά εξακολουθούν να έρχονται στη χώρα μας, προκειμένου να περάσουν στη βόρεια Ευρώπη.

Στον ακόλουθο πίνακα θα δείτε ακριβώς πόσοι πρόσφυγες βρίσκονται αυτήν τη στιγμή στην Ελλάδα και σε ποιες περιοχές.

θθθθθθθθθθθθθθθ αυτο.jpg
Παρατηρείται σχετική μείωση των προσφυγικών ροών, λόγω της κακοκαιρίας που επικρατεί τις τελευταίες μέρες στη χώρα.

Χαρακτηριστικό είναι, ότι στο σύνολό τους οι πρόσφυγες ανέρχονται στους 43.719, μιας και σήμερα ελληνικό έδαφος πάτησαν 800 λιγότεροι από χθες.

Συγκεκριμένα, στην Ειδομένη έφτασαν 1.500 λιγότεροι από τη χθεσινή ημέρα, ενώ στο λιμάνι του Πειραιά ήρθαν 600 παραπάνω άτομα, με τον τελικό αριθμό προσφύγων να αγγίζει τους 3.970. Οι πρόσφυγες που έφτασαν στην Ελλάδα την Τρίτη, ήταν 135 λιγότεροι από ότι τη Δευτέρα, με τη Λέσβο να υποδέχεται 700 λιγότερους σε σχέση με τη χθεσινή μέρα κι έτσι να φιλοξενεί συνολικά 5.143 ανθρώπους, τη στιγμή που η Χίος να βλέπει αύξηση των προσφύγων, αφού σήμερα έφτασαν 800 παραπάνω από χθες, μ’ αποτέλεσμα το νησί να έχει 2.941 πρόσφυγες συνολικά.

Να σημειωθεί, ότι στο Λαύριο, έχει στηθεί νέα δομή που φιλοξενεί 71 αλλοδαπούς.

ηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηη.jpg

Κυβερνητικές πηγές, αναφέρουν ότι όλοι οι δημοσιογράφοι και φωτορεπόρτερ που συνελήφθησαν στην Ειδομένη, αφέθηκαν ελεύθεροι αφού κατέβαλαν 260 ευρώ έκαστος. Υπό κράτηση, ωστόσο, παραμένουν 80 αλληλέγγυοι και μέλη ΜΚΟ, μεταξύ των οποίων και 12 Έλληνες.

Αξίζει δε να αναφερθεί, ότι 150 πρόσφυγες που έφτασαν σε ουδέτερη ζώνη, δεν κατ��φεραν να περάσουν μιας και οι Σκοπιανοί δεν τους το επέτρεψαν κι έτσι επέστρεψαν σε ελληνικό έδαφος.

Τέλος, 600 με 700 πρόσφυγες που εισήλθαν παράνομα το απόγευμα της Δευτέρας στο έδαφος της ΠΓΔΜ, κρατούνται από τις αρχές. Αν υποβληθεί αίτημα για επανεισδοχή στη χώρα μας, οι κυβερνητικές πηγές αναφέρουν, ότι θα τηρηθεί πλήρης τήρηση της νομιμότητας.


Tου Γιάννη Ευσταθίου