​Με τα έθιμα της Καθαράς Δευτέρας και καρναβαλικές εκδηλώσεις ολοκληρώθηκε το τριήμερο της Αποκριάς παρά την βροχή και το τσουχτερό κρύο.

«Κάηκε» ο βασιλιάς Καρνάβαλος

Ο Βασιλιάς Καρνάβαλος παραδόθηκε στην πυρά και τα πυροτεχνήματα έκαναν τη νύχτα-μέρα στην Πάτρα. Ο άστατος καιρός δεν πτόησε τους 30.000 καρναβαλιστές, οι οποίοι συμμετείχαν φέτος στο Καρναβάλι της πόλης και το διασκέδασαν, χορεύοντας για ώρες!

Στη Ναύπακτο η νύφη γέννησε πάνω στο χορό

«Μια νύφη χορεύει και πάνω στο χορό την πιάνουν οι πόνοι της γέννας. Ο χορός συνεχίζεται με το νεογέννητο αγκαλιά». Αυτό το δρώμενο διοργανώνεται κάθε χρόνο τέτοια ημέρα από τη χορευτική ομάδα της Γαβρολίμνης και σκορπά πολύ κέφι.

Θαλασσινό καρναβάλι στην Χαλκίδα

Στην Χαλκίδα διοργανώθηκε ένα καρναβάλι πολύ διαφορετικό από τα άλλα, αφού έγινε στην θάλασσα! Πειρατές πήραν τα πλοιάρια τους και χάρισαν ένα φαντασμαγορικό θέαμα στη Χαλκίδα. Στην πόλη πραγματοποιήθηκε και αποκριάτικη παρέλαση, η οποία σημαδεύτηκε από ένα απρόοπτο! Όπως μεταδώσαμε και νωρίτερα στο star.gr, ένα από τα άρματα σκάλωσε σε καλώδια της ΔΕΗ, προκαλώντας για λίγο ένα χάος!

Διονυσιακό καρναβάλι στη Νάξο

Εμπνευσμένο από τον μύθο του Διονύσου και της Αριάδνης ήταν φέτος το καρναβάλι της Νάξου.Οι καρναβαλιστές όμως τίμησαν και τους τραυματιοφορείς της Λάρισας που έγιναν θέμα παγκοσμίως

Χαμός και στην Σύρο

Είκοσι ομάδες με περισσότερα από 1000 άτομα χόρεψαν στους δρόμους του νησιού, με τα άρματα να ξεχωρίζουν.

Στην Κοζάν�� άναψε ο κεντρικός φανός στην πλατεία της πόλης.

Στο Τρίκορφο Ναυπακτίας χόρεψαν στο γαϊτανάκι.

Στα Καλάβρυτα έγινε η αναπαράσταση των γεγονότων στη Χελωνοσπηλιά λίγες ημέρες πριν την επανάσταση του 1821 .

Το φινάλε του καρναβαλιού έγινε και στην Ξάνθη με το κάψιμο του Τζάρου.

ΒΙΝΤΕΟ STAR